Trabzon'da oteller yeni sezona hazırlanıyor

DoubleTree by Hilton Trabzon'da düzenlenen eğitimlerle Trabzon'daki oteller yeni sezona hazırlanıyor.

Trabzon'da oteller yeni sezona hazırlanıyor

DoubleTree by Hilton Trabzon Oteli Trabzon’un farklı otellerinin temsilcilerine ev sahipliği yaparak yeni sezona hazırlanıyor.

Trabzon, son yıllarda pek çok turist için vazgeçilmez bir destinasyon haline geldi. Her yaz yüzbinlerce turist ağırlayan Trabzon otelleri, gelen misafirlere daha iyi hizmet vermek için sektör olarak el ele vermiş durumda. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğünce verilen işbaşı meslek eğitimleri için başvuruda bulunan DoubleTree by Hilton Trabzon Oteli yönetimi, diğer otelleri de eğitime davet ederek, eğitimlere ev sahipliği yapıyor.

Kasım ayında Yöneticinin Eğitimi ve Kişisel Gelişim Eğitimleri’ni başarı ile bitiren Hilton Trabzon, mesleki işbaşı eğitimleri için çevre otelleri de bilgilendirerek, eğitimden diğer otellerin de yararlanmasını sağladı.

Hilton Trabzon, Ocak ayında aldıkları Kat Hizmetleri eğitiminin ardından, şu anda 6 otelin katılımı ile Ön Büro Eğitimi alıyor. Önümüzdeki ay Servis ve Mutfak Eğitimi almak için de başvurularını yaptılar.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü eğitim uzmanı Neslihan Aktaş, Bakanlık bünyesinde çalışan tüm eğitmenler yıllarca turizm sektöründe çalıştıktan sonra, Bakanlık kadrosuna geçerek tecrübe ve bilgilerini sektöre aktarmaya başladıklarını belirtti. 

Hilton Trabzon Oteli Ön Büro Müdürü Özge Akdeniz, “12 yıldır sektördeyim. 10 yıl önce ben de resepsiyonistken bu eğitimi almış ve çok faydasını görmüştüm. Bakanlığımızın eğitimleri gerçekten çok çok iyi. Önbüro personelinin yaptığı tüm işlemler, teorik ve uygulamalı olarak öğretiliyor. Personelimiz görsel materyallerle farklı oteller, farklı oda tipleri ve farklı uygulamalar hakkında bilgi alıyor. Eğitimde, rezervasyon, giriş -çıkış işlemleri gibi pek çok rutin işlemin yanı sıra, misafir yaklaşımları ve memnuniyeti gibi konular da titizlikle irdeleniyor. Tüm otellere tavsiye ediyorum.” dedi.

Eğitmen Neslihan Aktaş, eğitimlere çok talep olduğunu belirttikten sonra, “Özbekistan’daki eğitimden yeni döndüm. İran, Azerbaycan, Özbekistan vb. pek çok ülke, Cumhurbaşkanımız ile yapılan görüşme ve anlaşmalara istinaden, kendi ülkelerinde turizmi geliştirmek adına bizlerden destek istenince, Bakanlığımız tarafından bu taleplere olumlu cevap verildi, bizler de bilgi ve tecrübelerimizi bu ülkelerde de paylaşmaya başladık. Ülkemizin her bölgesinde eğitimler sürdüğü gibi, uzun yıllardır yurt dışından gelen taleplere de yetişmeye çalışıyoruz.” dedi.

Eğitimlere Kuhla Hotel, Grand Vaves Hotel, Hanzade Park Hotel, Ramada by Wyndham Vakfıkebir Hotel, Tilya Resort Hotel ve Sera Nature Hotel ile DoubleTree by Hilton Oteli personelleri katılıyor. Eğitimlerin sonunda yapılan sınavla birer belge alan kursiyerler, eğitimlerin çok yararlı olduğunu ve hem Turizm ve Kültür Bakanlığı’na hem bu imkanı sunan gerek kendi yöneticilerine gerekse Hilton Trabzon yönetimine teşekkürlerini sundular.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber