Trabzon'da Osmanlı'nın kuruluş yıl dönümü kutlandı

Trabzon'da "Osmanlı Haftası" etkinlikleri kutlandı.

Trabzon'da Osmanlı'nın kuruluş yıl dönümü kutlandı

Trabzon'da, Osmanlı Devleti'nin kuruluşunun 719. yıl dönümü kutlandı.



Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz Şehitleri ve Hürriyet Parkı'nda etkinlik düzenledi.

Mehteran ekibinin konseriyle başlayan etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sait Gürsoy, vatanın güvenliğini sağlamak için Afrin'de savaşan Mehmetçiklere muvaffakiyetler diledi.

Gürsoy, Osmanlı Devleti'nin kurulduğu tarihten itibaren hoşgörü ve adaletten ayrılmayarak o günden bugüne bir köprü oluşturduğuna dikkat çekerek, "Osmanlı fethettiği topraklara huzur ve güven getirdi. Osmanlı Devleti bizlere büyük miraslar bırakmıştır. Anadolu’da barış, Balkanlar'da huzur, Ortadoğu'da istikrarın hakim olduğu Osmanlı yönetimi, insanlığa saygı ile sevginin harmanlandığı kutlu bir dönem yaşatmıştır." diye konuştu.

Trabzon'da Osmanlı'nın kuruluş yıl dönümü kutlandı

Konuşmaların ardından 3 bin kişilik pilav ve ayran, etkinliğe katılan vatandaşlara ikram edildi.

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sait Gürsoy, etkinlikler kapsamında Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Kaimeden Banknota Paranın Yolculuğu" adlı sergisinin açılışını da yaptı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber