Trabzon'da örnek proje

“Yeter ki öğrencilerimiz spor yapsın” dediler, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne başvurdular.

Trabzon'da örnek proje

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa hazırlayıp belediyelerin desteğiyle yürüttüğü Geleceğin Yıldızları Projesinin başarılı izleri etkisini sürdürüyor. 

4 yılda öğrencilerin 14 spor branşını öğreten projenin tamamlanmasının ardından bazı okullar, kendi imkanları ile öğrencilerinin branşları öğrenmesi için fedakarlıklar yapmaya başladı. Erdoğdu İlkokulu idaresi, Trabzon’un ‘spor kenti’ olduğunu kanıtlarcasına Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne başvurdular, “Ulaşım bizden, tesis ve antrenör sizden” diyerek destek istediler, olumlu yanıt aldılar.

Trabzon'da örnek proje

ULAŞIMI OKUL SAĞLAYACAK 

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk’ü ziyaret eden Müdür Mehmet Aydemir ve öğretmenler, “Çocuklarımız yeter ki spor yapsın. Biz Okul Aile Birliğinin desteğiyle çocuklarımızı tesislere getirelim, siz onlara sporu sevdirin” dediler. 

İl Müdürü Öztürk, “Geleceğin Yıldızları projesi ile Trabzon’da binlerce çocuk spor yaptı, 320 öğrenci keşfedildi, kulüplere yönlendirildi. Türkiye’nin en modern tesisleri var ilimizde. Bunları değerlendirmek için bizim değil, velilerin, öğretmenlerimizin ve tüm yetkililerin çabası olması lazım. Bu açıdan Erdoğdu İlkokulu örnek oldu” diye konuştu.

Trabzon'da örnek proje

4 YILDA 14 BRANŞ

“Uzman antrenörlerimizle çocuklara her dönem en az 2 branşı a’dan z’ye öğreteceğiz” diyen İl Müdürü Birdal Öztürk, “Bu okulumuzda 17 sınıf öğrencileri belirli periyotlarla tesislerimize getirilecek ve uygulamalı eğitim yapılacak. 4 yıl boyunca uzman antrenörlerce çocuklarımıza atletizm, badminton, basketbol, jimnastik, eskrim, hentbol, güreş, judo, karate, masa tenisi, satranç, tekvando, tenis ve yüzme branşlarında eğitim verilecek” dedi. 

Müdür Öztürk, imkanları olan diğer okulların da öğrencilerini mümkün olduğunca daha çok sporla buluşturması gerektiğine dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber