Trabzon'da organik tarım için imzalar atıldı

Organik tarım için gübre protokolü imzalandı.

Trabzon'da organik tarım için imzalar atıldı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, TİSKİ Genel Müdürlüğü ve Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Birliği arasında ‘Gübre Protokolü’ imzalandı.

Atasu Barajı Havzasında tarımsal üretimle uğraşan üreticilerin organik tarıma yönlendirilerek içme suyu kaynağının tarımsal kirleticilerden korunmak amacıyla hazırlanan protokol imza törenine, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Gün, TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Müdürü Süleyman Eğilmez, Bölge Müdür Yardımcısı Seyfettin Demirci ve üretici birlikleri temsilcileri katıldı. İmza töreni öncesi konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, protokolün büyük önem taşıdığını belirterek, üreticilere toplam 3 bin dekar alanda kullanılmak üzere gübre temin edileceğini söyledi.

Trabzon'da organik tarım için imzalar atıldı

Protokolün iki önemli faydasına dikkat çeken Başkan Murat Zorluoğlu, “Gübre protokolüyle bir yandan üreticilerimizi organik tarım noktasında desteklerken diğer taraftan da su havzamızı korumayı amaçlıyoruz. Çok doğru ve bölgede 3000 dekara yakın bir alanda organik tarımı özendiren bir çalışma. Tarım İl Müdürlüğümüzün ve Tarım Kredi Kooperatifi’nin de bizlere bu konuda destekleri söz konusu. Hep birlikte çalışacağımız bir proje. Bu bakımından TİSKİ Genel Müdürlüğümüze, Tarım Kredi Kooperatifi teşkilatına, İl Tarım Müdürlüğümüze ve asıl ortağımız olan o bölgedeki çiftçilerimize teşekkür ediyorum. Şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Müdürü Süleyman Eğilmez ise, “2015 yılında atılmış bu projenin sizin de arkasında durmanız bizleri çok gururlandırdı. Galyan Projesi kapsamında o bölgede organik tarım yapan üreticilerimizi kooperatifimize ortak ederek ürünlerini değerlendirdik. Organik ürünleri piyasadan yüzde 30 daha yüksek alarak çiftçimize destek sağladık. Şuanda 95 ortağımızdan ürün alıyoruz. İnşallah bu sayıyı 200-300’e çıkaracağız. Arkamızda siz olduktan sonra geri adım atmayız. İnşallah sizlerin de destekleriyle hep ileriye gideceğiz.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber