Trabzon'da önemli toplantı : Uyuşturucu ile mücadele terörle mücadeledir!

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce'nin de katıldığı "Bağımlılık ile Mücadele İl Koordinasyon Toplantısı Trabzon'da yapıldı.

Trabzon'da önemli toplantı : Uyuşturucu ile mücadele terörle mücadeledir!

Trabzon’da Bağımlılık ile mücadele il koordinasyon toplantısı yapıldı. İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Trabzon’daki resmi kurum müdürleri katıldı. Toplantının basına açık bölümünde konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce “Uyuşturucu ile mücadele terörle mücadeledir” ifadelerini kullandı.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda “Uyuşturucu gençlerimizin baş belasıdır“ diye sözlerine başlayan Vali Ustaoğlu “Geçlerimizin baş belası, malum uyuşturucu konusu. Bu alanda devletimiz kararlı bir şekilde bununla mücadele alanında ülkemizin en ucra köşesinde, toplumun tüm paydsaşlarında yer almak üzere ususlar belirlendi ve Bağımlılıkla Mücadele il Kurulları oluşturuldu. İki ay da bir illerde valilikler bu toplantının yapılması ve çeşitli zamanlarda vali yardımcısı liderliğinde yapılması belirlendi. Her ilde 5 yıllık uyuşturucu ile mücadele eylem planları yapıldı. Sayın bakanımızın himayesinde bu saat itibariyle illerde valiler, ilçelerde kaykamakamlıklar öncülüğünde bu toplantının yapılması kararlaştırıldı. Hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu konu ile ilgili ilimizde neler yapıldığı az sonra sizlerle paylaşılacak.” ifadelerini kullandı.

Bakan Yardımcısı Muhterem İnce de “Uyuşturucu ile mücadele terörle mücadeledir” ifadelerini kullandığı konuşmöasında “Bugün bizler burada uyuşturucu ile mücadele komisyonlarımızın toplantısını yapılıyor. Biz de İçişleri Bakanlığımızca bu toplantılarda bulunmak, illerimizde neler yapıldığını görmek üzere tüm illerimize yayıldık. İçişleri bakanımız bugün Adana’daki toplantıya katılıyor. Sizlere selamı var. Uyuşturucu ile yapılan mücadele ve yapılması gerekenler ile ilgili fiki alış verişi yapıyoruz.

Uyuşturucu Türkişye deki en hassas konulardan bir tanesi. Bizler başta terörle mücadele olmak üzere çok yoğun çaba sarfediyoruz, Uyuşturucu, terör ve düzensiz göçler ile yaptığımız mnücadelede çok öenmli bir noktaya geldik. Bundan sonra yapacağımız mücadeleler de önemli. Uyuşturucu ile mücadele ettiğinizde terörle de mücadele ediyorsunuz. En büyük kaynakları uyuşturucu. Gençliğimizi zehirleyen en tehlikeli usulardan bir tanesi. Uyuşturu ile ilgili mücadelemiz önemli düzeyde ama istenilen düzeyde değil. Bu toplantılarda aldığımız kararlar önemli. Sahada bunu uygulayamazsak bir amacı olmayacaktır. Okullarda duyduğumuz hadiselerin bir daha duyulmaması konusunda aldığımız tedbirler sonuç vermeye başladı. Okul idaresi ve Milli Eğitim ile beraber aldığımız önlemler sonuç veriyor.

Okul kantinlerinde yaptığımız çalışmalara önem veriyoruz. Şehirde bulunan uyuşturucu amaçlı kullanılan mekruh binaları kaldırıyoruz. Trabzon bu alanda çok yol kat etti, takip ediyoruz. Uyuşturucu üretimi arttı ülkemizde ama uyuşturucu ile ölümlerde 900’lü rakamlar 200 lü rakamlara düştü, yeni rakamlar geldiğinde 500’e düştüğünü görüyoruz. 900’den 500lere düşen bu rakamların ilerleyen zamanlarda daha da düşeceğini göreceğiz. “ şeklinde konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber