Trabzon'da ölümcül tehlikeden mutlu anneliğe!

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde plasenta yapışmasında yine başarıya imza attılar!

Trabzon'da ölümcül tehlikeden mutlu anneliğe!

Ölümcül olabilen plasenta yapışıklığı nedeniyle uzun ve zorlu bir hamilelik süreci geçiren genç anne Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Kliniğinde Prof Dr Yeşim Bayoğlu Tekin ve ekibinin gerçekleştirdiği başarılı operasyon sonucu bebeğini sağlıkla kucağına aldı.

Plasenta perkreata olarak isimlendirilen plasenta yapışıklığı bebeğin rahim içinde gelişip büyümesi için gerekli olan ve bebeğe kan ile birlikte pek çok önemli besin sağlayan plasentanın rahmin kas tabakasına kanserli bir doku gibi sıkıca tutunarak çevre organlara yayılması ile gelişen çok riskli bir hastalık olarak biliniyor. Plasenta yapışma anormalliklerinde çok ciddi kanama gerçekleşmesi ve komşu organların hasarlanma riskinin artması nedeniyle hem anne hem de bebek için ölümcül olabiliyor.

Prof Dr Yeşim Bayoğlu Tekin yaptığı açıklamada: gebeliğin 16. haftasında tespit edilen plasenta yapışması nedeniyle hastanın 18 hafta süre ile yakın takip edildiğini belirtti.

Tekin "Bu sürecin büyük bir kısmını hastanede yatarak geçiren annemizin 34. gebelik haftasına ulaştığında gebeliği sonlandırıldı. ‘’Cihan’’ bebeğimize kavuşan genç annemiz başarılı bir operasyon sonrası hayati bir risk yaşamadan bu süreci atlattı.

Plasenta yapışması genellikle daha önce geçirilen sezeryan ameliyatları sonucunda ortaya çıkan önemli bir komplikasyon. Sezeryan sayısının artması bu riskin de artmasında önemli rol oynuyor. Bu nedenle tüm anne adaylarının normal doğum konusunda bilinçli olmaları çok önemli. Sezeryan anne ya da bebeğin hayati bir riski söz konusu olduğunda başvurulması gereken acil bir operasyondur. Doğum korkusu ile sezeryan tercih etmek ileriki gebeliklerde ölümcül komplikasyonları beraberinde getirebilmektedir." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler