Trabzon'da okullu sporcular yarışacak

Trabzon'da okullu 2 bin 500 sporcu yarışacak.

Trabzon'da okullu sporcular yarışacak
Önümüzdeki günlerde Trabzon'da düzenlenecek olan GYMNASİADE 2016 için önemli açıklama.

Türkiye Okul Sporları Federasyonu (TOSF) Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu, Trabzon’da düzenlenecek Dünya Okul Sporları Olimpiyatları (2016 Gymnasiade) hazırlıklarının tamamlandığını söyledi.

Karakullukçu, Trabzon'da 11-18 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek organizasyona 40 ülkeden 2 bin 500 sporcunun katılacağını belirtti.

Organizasyonun bir şölen havasında tarihi ve turistik gezilerle, tanıtım faaliyetleriyle geçmesini amaçladıklarını anlatan Karakullukçu, "Katılımın çok yoğun olacağı organizasyona tesislerimiz ve sporcularımızla hazırız." dedi.

Sporcuların Trabzon’dan memnun ayrılmalarının ülke tanıtımına önemli katkı sağlayacağını dile getiren Karakullukçu, "Dünya Okul Sporları Olimpiyatları için Trabzon'a kültür elçileri gelecek. Organizasyon kapsamında düzenlenecek geziler ve çeşitli faaliyetlerle şehrin güzelliklerini tanıtmayı amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

"SPORCULARIMIZ İÇİN DENEYİM OLACAK"

Karallukçu, Brezilya’nın ardından Türkiye’de yapılacak organizasyonda 10 branşta 198 Türk sporcunun yarışacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Gymnasiade bayrağını devraldığımızdan beri hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Ev sahipliği yapacağımız organizasyonda başarılar elde etmek istiyoruz. Trabzon’daki organizasyon 13-18 yaş aralığındaki genç sporcularımız için önemli bir deneyim olacak."

Trabzon’un, Avrupa Gençlik Olimpiyatları ve Dünya Hentbol Şampiyonası gibi organizasyonlara başarıyla ev sahipliği yaptığını anımsatan Karakullukçu, “Trabzon 81 il içinde metrekare başına en fazla spor tesisi düşen şehrimizdir. Gerek tecrübesi gerekse tesisleşmesi ile 2016 Gymnasiade’i başarıyla tamamlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Karakullukçu, bitiminde bayrağın Fas’a devredileceği organizasyona Türk sporcuların 8 Temmuz itibarıyla katılacağını söyledi. Karakullukçu, yurt dışı katılımların 10 Temmuz’da yapılacağını, açılışın ise 12 Temmuz’da Hayri Gür Spor Salonu’nda gerçekleşeceğini söyledi.

Sporcular atletizm, cimnastik, yüzme, judo, karate, okçuluk, eskrim, tenis, satranç ve güreş branşlarında mücadele edecek.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler