Trabzon'da okullarda özel çalışma

Müdür Aktaş, “Trabzon’da Destek Eğitim Odaları Artıyor” dedi.

Trabzon'da okullarda özel çalışma

Trabzon'da özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere yönelik okullarda yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, bu okullardaki eğitim hizmetlerinin kalitesini artırmak için destek eğitim odalarının yeniden tasarlandığını belitti. 

Destek eğitim odalarına büyük önem verdiklerini bertine Mürdür Aktaş, “Bu kapsamda, destek eğitim odalarındaki fiziki şartların ve eğitim materyallerini yeniledik. Yeni tasarımlı destek eğitim odaları, bir taraftan Trabzon’da yaygınlaştırılırken, diğer taraftan destek eğitim odası sayısında yüzde 150'lik bir artış sağlanmış olacak." dedi.

Trabzon'da okullarda özel çalışma

Bu kapsamda ilk adımlar Trabzon Ortahisar Hasan Ali Yücel İlkokulu ve Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde atıldığını belirten Müdür Hızır Aktaş, “Söz konusu okullarda yeni tasarımlı destek eğitim odaları kısa bir sürede tamamlanarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü gibi çok anlamlı bir günde faaliyete geçti. Üstün yetenekli öğrenciler de dâhil olmak üzere çok sayıda kaynaştırma öğrencisi, kendi ihtiyaçları doğrultusunda bu odalarda, yetkili öğretmenlerden destek alacaklar.” dedi.   

Trabzon'da okullarda özel çalışma

Destek eğitim odaları özel eğitim materyalleri ile donatılıyor

Okul ve kurumlarda, kaynaştırma bütünleştirme eğitimleri kapsamında akranlarıyla aynı sınıfta okuyan özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için hazırlanan destek eğitim odalarının yeni tasarımında yüksek standartlar oluşturulduğunu belirten Müdür Hızır Aktaş, “Fiziksel olarak daha konforlu hale getirilen destek eğitim odalarında kullanılan eğitim materyalleri de çeşitlendirildi. Destek eğitim odalarında eğitim alacak öğrenciler ile alacakları dersler, bireyselleştirilmiş eğitim programı (BEP) geliştirme biriminin önerileri doğrultusunda eğitim öğretim yılı başında belirleniyor ve özel eğitim ihtiyacı olan her öğrencinin kendi gereksinimi doğrultusunda bu eğitimden yararlanması sağlanıyor.” dedi.
 
Müdür Aktaş, destek eğitim odasında sunulacak hizmetler, öğrencinin yararı gözetilerek uygun öğretmen sağlanması ve velinin onayı ile okulun çalışma saatlerinde planlanlıdığını sözlerine ekledi. 

Trabzon'da okullarda özel çalışma

Trabzon'da okullarda özel çalışma

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber