Trabzon'da okullara 304 güvenlik görevlisi alınacak

İŞKUR bünyesinde Trabzon’da okullara 304 güvenlik görevlisi işe alınacak 

Trabzon'da okullara 304 güvenlik görevlisi alınacak

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) bünyesinde Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Trabzon’da bulunan Milli Eğitime bağlı resmi okullarda görev yapmak üzere dokuz ay süreyle 304 özel güvenlik görevlisi işe alınacak. 

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Türkiye genelindeki Milli Eğitime bağlı resmi okullarda görev yapmak üzere dokuz ay süreliğine 20 bin özel güvenlik görevlisi alımı yapacak. Bu kapsamda Trabzon’da da 304 özel güvenlik görevlisi alınacak. 
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Adnan Zengin “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan 'Toplum Yararına Program' (TYP) Protokolü ile İŞKUR kanalıyla okulların temizliği, bakım ve onarımı için Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Türkiye genelinde 60 bin kişinin, Trabzon’da ise 750 kişinin istihdam edileceğini geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Bunun yanı sıra da Aile, Çalışma ve Sosyal hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan 'Okullar ve Çevresinin Daha Güvenli Hale Getirilmesine Yönelik İşbirliği Protokolü' ile yeni eğitim öğretim yılında çocuklarımızın güvenliğinin sağlanması maksadıyla ülke genelinde 20 bin özel güvenlik görevlisi alımı yapılacaktır. Geçtiğimiz yıl TYP kapsamında okullarımıza yapılan özel güvenlik görevlisi alımlarında Trabzon’a 200 kişilik kontenjan verilmişti. Bu yıl kontenjanın artırılması için ilgili üst makamlar nezdinde yaptığımız girişimler neticesinde Trabzon’a verilen kontenjan 304’e çıkarılmıştır” dedi. 

“İşçi çalışma süreleri en fazla 9 ay olacak” 
Trabzon’da TYP kapsamında alınacak olan özel güvenlik görevlisi başvurularının 17 -21 Eylül tarihleri arasında yapılacağını belirten Zengin, “İlgili protokol ve aktif işgücü yönetmeliği kapsamında alınacak olan personel ile okulların güvenliğinin sağlanacak, ayrıca bu protokol ile okullar ve çevrelerinde kolluk görevlisi olan Polis ve Jandarma da görev yapacak. TYP alımlarının süresi en fazla 9 ay olacak. Başlama tarihi ile bitiş tarihi arasının 9 ayı geçmeyecek şekilde TYP 28 Haziran 2019 tarihinde sonlanacak” ifadelerini kullandı. 

“25-45 yaş sınırı ve en az lise mezunu olma şartı kaldırıldı” 
Başvurular 17 Eylül tarihinde başlayacağını söyleyen Zengin, “Başvuru yapacak olanlarda bir önceki yıl yapılmış olan protokolle konulmuş olan 25-45 yaş sınırı ve en az lise mezunu olma kısıtlaması yeni protokolle kaldırılmış olup başvuracak kişiler en az ilköğretim mezunu olmaları, özel güvenlik görevlisi sertifikası sahibi olmaları ve sertifikaların süresinin 28 Haziran 2019 tarihine kadar geçerli olması yeterli olacaktır. Başvurular 10-14 Eylül arasında, Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Sürmene Hizmet Merkezi, Vakfıkebir Hizmet Merkezi, Arsin OSB İrtibat noktası, ilçe belediyelerinde görevlendirilen 'İŞKUR İrtibat Noktaları' ayrıca www.iskur.gov.tr internet adresinden, E-Devlet üzerinden ya da Alo 170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecektir” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler