Trabzon'da okul müdürleri bilgilendirme toplantısı yapıldı

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde okul müdürleri bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Trabzon'da okul müdürleri bilgilendirme toplantısı yapıldı

Trabzon Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse’nin başkanlığında Kanuni Anadolu Lisesi toplantı salonunda okul müdürleri bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda Ortahisar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Emrah Koşar’ın yanı sıra tüm okul müdürleri hazır bulundu.

Toplantıda konuşan Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse; “ Kaliteli bir okul için en önemli koşul kaliteli bir Müdürdür. Müdür cesur, girişimci, Milli ve manevi değerleri önemseyen, sorun çözen, etkili karar veren, hedefe odaklanan, kendini tanıyandır. Okul müdürleri ulaşılabilir, şeffaf, adaletli ve hoşgörülü olmalıdır. Bizler hem eğitim yöneticileri hem de eğitim işçileriyiz, bu millet bizlere çocuklarını, en değerli varlıklarını emanet ediyor. Bizler elimizi vicdanımıza koyacağız. Öğrencilere kendi evlatlarımız, kardeşlerimiz için neyi arzuluyorsak, kendi evlatlarımızın nerede olmasını hayal ediyorsak; değerli okul müdürü arkadaşlarım; bizlere emanet edilen bu çocuklar için de aynı şeyi hayal ettiğimiz sürece sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz.” dedi.

Rize’de Yapılan Toplantı Masaya Yatırıldı. 
2023 Vizyon belgesini tüm müdürlerin tekrar gözden geçirmesini isteyen Müdür Şükür Köse, “Öncelikle hepinize hoş geldiniz diyorum. Biliyorsunuz yakın zamanda Rize de Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk, Bakan Yardımcıları, Genel Müdürleri, Daire Başkanları katılımıyla, genel toplantı yapıldı. Rize de yapıldı. Orda alınan bazı kararlar geçen hafta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürümüz başkanlığında yapıldı. Orada paylaşıldı, Okul müdürleriyle bizzat paylaşılması talep edildi. O vesileyle bizde bugün sizleri buraya davet ettik. Hepinize katıldığınız için teşekkür ediyorum. ”dedi.

Eba’da Tüm Kazanımlar ve Testler Çözülecek.
Bakanlığın ders kitapları dışında öğrenci ve velileri kaynak kaynak kitap konusunda kesinlikle zorlamamalarını isteyen Müdür Şükür Köse, bunu yapan okul, müdür ve öğretmenler hakkında soruşturma açacaklarını söyledi.  Müdür Şükür Köse konuşmasını şöyle sürdürdü. “Ekim ayından itibaren biliyorsunuz peyderpey fazla zamanlarda bakanlık sorular hazırlıyor ve yayınlıyor. Kazanım testleri ve Ölçme Değerlendirme Genel Müdürlüğü sayfasında yayınlanıyor.  Bunların tamamı öğrencilerimize çözdürülecek. Bakanlık sitesinde ne varsa kazanım testleri, konu kavrama testleri, onların tamamı öğrencilerimize çözdürülecek. Deneme sınavları EBA üzerinde yayınlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanmış olan her soru tipi ve her türlü kazanım testi, her türlü konu kavrama testi, her türlü deneme sınavları bütün öğrencilerimizin çözmesi sağlanacak.” dedi. 

Değerler eğitimi kapsamında “Gözetmensiz Sınav” uygulamasını önemsediklerini belirten Müdür Şükür Köse, “Bu uygulama öğrencilere ahlaki değerlerin kazandırılmasına önemli katkı sağlayacaktır ”dedi. 

Konuşmasında spor etkinliklerini önemsediklerini belirten Müdür Şükür Köse; her öğrencinin mutlaka bir spor yapmasını, okul müdürlerin sportif etkinliklerde güvenlik açısından gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi.  

Daha sonra toplantıda; Okul Yönetimi, Okul öncesinde okullaşma oranlarının arttırılması, kız çocuklarının okullaşma oranlarının arttırılması, okulların temizliği, öğretmen – veli ve öğrencilerle iletişim, okul servislerinin denetimi, okul kantinlerinin denetimi ile ilgili konuların ardından toplantı katılımcıların karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber