Trabzon'da öğretmenler günü kutlandı

Trabzon'da, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla çelenk sunma programı gerçekleştirildi.

Trabzon'da öğretmenler günü kutlandı

Valilik Atatürk Anıtı önünde düzenlenen programa, Vali Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, ilçe müdürleri ve öğretmenler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Aktaş, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Daha sonra saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Yavuz ve öğretmenler hatıra fotoğrafı çektirdi.

Aktaş, Trabzon'un ilçelerini temsilen öğretmenlerle birlikte Vali Yavuz'u makamında ziyaret etti.

Yavuz, İslam'ın ilk emrinin oku olduğuna dikkati çekerek, öğretmenliğin karşılığının kelimelerle ifade edilemeyeceğini söyledi.

İşini severek yapan öğretmenlerin insanlık adına çok büyük bir görevi yerine getirdiğini dile getiren Yavuz, şöyle konuştu:

"Hangi milleten ve hangi devletten olduğu fark etmez, insanlara büyük bir katkı veriyorsunuz ya da insanları felakete de sürükleyebilecek bir işi yapabiliyorsunuz. Ben iyi bir vali iyi bir yöneticiysem beni de yetiştiren öğretmenlerimiz var. Zor meşakkatli ve önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz. Görevlerinizde başarılar diliyorum."

Aktaş da öğretmenlik mesleğinin kutsallığına değinerek, "Demokrasinin ve evrensel değerlerin özümsenerek yaşam biçimi olarak benimsenmesi, milli ve manevi değerlerimize bağlılığın artırılması eğitimle gerçekleşecek, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine ulaşmasında en büyük pay hiç kuşkusuz öğretmenlerimize ait olacaktır." ifadelerini kullandı.

Vali Yavuz ve Aktaş, ziyaretin ardından Ortahisar ilçesinde bulunan Kaledibi İlkokulu öğrenci velileriyle bir araya geldi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler