Trabzon'da o mahallenin sorunu için çalışmalar başladı

Trabzon'da Aydınlıkevler mahallesinin yağmur sonrası yaşadığı soruna neşter vuruluyor.

Trabzon'da o mahallenin sorunu için çalışmalar başladı

Ortahisar İlçesi Aydınlıkevler Mahallesi’nin en büyük sorunlarından biri olan soruna neşter vuran Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü, bölgede kapsamlı bir altyapı çalışması başlattı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, şehrin geneline sağlıklı içme suyu ve altyapı ulaştırmaya devam ediyor. Ortahisar İlçesi Aydınlıkevler Mahallesi’nde her yağmur sonrası sorun yaşanan ve su baskınlarının yaşandığı 609 Nolu Sokak için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun talimatı üzerine TİSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. İlk etapta mahallede kapsamlı bir etüt çalışması yapan TİSKİ, 16 Ocak 2020 tarihinde bölgedeki sorunu çözecek projenin yapım ihalesini gerçekleştirdi. İhale süreçlerinin tamamlanmasının ardından bölgedeki çalışmalar başladı. 

TOPLAM 1364 METRE İMALAT
609 Nolu Sokak’ta her yağış sonrası biriken yağmursularının hem bölgedeki iş yerleri ve meskenleri basması hem de Tanjant yolunda meydana gelen su birikmesi sorununa neşter vuran çalışma kapsamında 465 metre 1600’lük beton borulardan oluşan yağmursuyu hattı, 451 metre 600’lük beton yağmursuyu hattı ve 448 metre 600’lük kanalizasyon hattı olmak üzere 1364 metre imalat gerçekleştirilecek. 

KANALİZASYON AYRIŞTIRILIYOR
Proje kapsamında hattın devamına denk gelen Toklu Mahallesi sahilinde 277 metre 800’lük kanalizasyon hattı, 120 metrelik menfez imalatı gerçekleştiriliyor. Ayrıca bölgede yüzeysel suların kolay bir şekilde Karşıyaka Deresi’ne deşarj olması için ara sokaklara seri ızgaralar yapılacak. Bölgedeki çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte, bölge genelindeki kanalizasyon hatları ile yağmursuyu hatları birbirinden ayrıştırılmış olacak. 

MUHTAR TURAN: “BÜYÜK BİR SORUNDU”
Mahallenin en büyük sorunlarından birine Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından çözüm getirildiğini belirten Aydınlıkevler Mahallesi Muhtarı Oktay Turan, “Mevcut menfezin 600’lük boruya bağlanması sonucu 609 Nolu Sokak’ta en küçük bir yağmurda patlamalar meydana geliyordu. Asfalt tahrip olup, çevredeki ev ve işyerlerinde ciddi zararlar meydana geliyordu. Uygulanan proje sayesinde bu tür olumsuzlukların önüne geçilmiş olacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu ve TİSKİ Genel Müdürümüz Sayın Ali Tekataş’a mahalle sakinlerim adına teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler