Trabzon'da o FETÖ mensubuna suç duyurusu!

Trabzonlu avukat o sözlere karşılığını verdi...

Trabzon'da o FETÖ mensubuna suç duyurusu!
Trabzon'da avukatlık yapan Mesut İskender, Trabzon Hızırbey Vergi Dairesi'nde çalışan bir kişinin kendisine ait sosyal paylaşım sitesinde fotoğrafı kullanılarak “Mekanı cennet olsun” paylaşımı yapması üzerine Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaat ederek suç duyurusunda bulundu. 

İskender, bir arkadaşının, vergi dairesinde çalışan H.A isimli kişinin sosyal paylaşım sayfasını incelerken 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'den milletvekili aday adayıyken paylaştığım bir fotoğrafı kullanarak “Mekanı Cennet Olsun” diye üstüne yazarak paylaşım yaptığını gördüğünü ifade ederek söz konusu kişi hakkında Trabzon Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Bu paylaşımın ardından kısa bir süre sonra Hızırbey Vergi Dairesi tarafından avukatlık bürosunun vergi inceleme listesine alındığını belirten avukat Mesut İskender “Vergi mükellefi olarak 2011 ve 2012 yıllarına dair defter ve belgelerin 2015 yılında vergi incelemesine alınmıştır. 2015 yılında yapılan 7 Haziran genel seçimlerinde, daha öncede İl yönetim kurullarında muhtelif görevlerimin olduğu AK Parti'den milletvekili aday adayı oldum. Şubat 2015 'te başlayan aday adaylığı sürecinde yaptığımın siyasi çalışmaları sosyal medya sitesi sayfada paylaşıyordum. 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Trabzon Hızırbey Vergi Dairesi'nde çalışan H.A. adlı kişinin açığa alındığını öğrendim. Bir arkadaşım bana H.A’nın facebook'taki sayfasını incelerken benim hakkımda 2015 yılındaki bir paylaşımını bana iletti. Bu paylaşımda benim aday adayıyken paylaştığım bir fotoğrafı “Mekanı Cennet Olsun” diye üstüne yazarak paylaştığını gördüm. Bu paylaşım tarihinden bir süre sonra hazırlanan vergi inceleme listesinde adım yer almıştır. Hatta 2011 yılı defterim eski muhasebecim tarafından kaybedildiğinden ayrıca hakkımda suç duyurusunda bulunulmuştur. Şüphelinin görevden alınmasının ardından bir süre sonra benimle ilgili paylaşımı sildiğini fark ettim. Defterin muhasebeci tarafından kaybedilmesi üzerine Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurunda bulundum. Dosya hakkında takipsizlik kararı verilmişse de karara itiraz ettim. Şuan itirazın incelenmesi aşamasındadır” dedi.

"Bu olaylar arasında bağlantı olduğunu düşünüyorum" diyen İskender, “Öncelikle 'Mekanı cennet olsun' sözü ölü bir kişinin ardından genellikle kullanılan bir sözdür. 7 Haziran seçimleri öncesinde paralel yapıyla AK Parti'nin arasın açık olduğu malumdur. Tüm bunlar yan yana getirildiğinde adı verilen vergi dairesi memuru beni birilerine hedef gösterdiğinden şüpheleniyorum. Yine serbest meslek kazanç defterinin kaybedilmesi hadisesinin bile bu olayla bağlantısı olabileceğini düşünüyorum. Çok büyük oranda mağdur olduğum konunun araştırılmasını ve ortaya çıkacak delillere göre şüpheliler hakkında eylemine uyan suçtan kamu davası açılmasını talep ediyorum” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler