Trabzon'da o evler kayıt altına alınmalı

Arap turistler oteller yerine günübirlik kiraladıkları evlerde kalmayı tercih ediyor.

Trabzon'da o evler kayıt altına alınmalı

Trabzon'a gelen Arap turistlerin oteller yerine günübirlik kiraladıkları evlerde kalmayı tercih ettiği belirtildi. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, günübirlik kiralanan evlerde kalanların isimlerini kayıt altına almayanlar ve kolluk kuvvetlerine bildirmeyenlere 10 bin lira ceza uygulanacağını belirterek, “Bu tür kiralama yapanların iki ay içinde gerekli başvuruları yaparak kayıt altına girmesi gerekiyor” dedi. 

Evlerin günübirlik kiraya verilmesinin herkesin rahatsızlık duyduğu bir konu olduğunu belirten TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, “Güvenlik açısından sakıncalı bir durum. Sadece Trabzon için değil, Türkiye’nin her tarafında güvenlik açısından sakıncalı bir durum oluşturuyordu. Geçmişte bunun önemli terör sorunlarından biri olduğunu gördük. Ahlak yönünden baktığımız zaman günübirlik evlerin kullanılmasında başka türlü sıkıntıların çıktığını da biliyoruz. Ayrıca bunlar kayıt dışı” şeklinde konuştu.



“OTELLERLE AYNI KURALLAR İŞLEYECEK”

Günübirlik ev kiralamaları için geçtiğimiz günlerde yayınlanan 678 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile artık sıkı kurallar getirildiğini de hatırlatan Başkan Hacısalihoğlu, “Artık evlerde kalanlar için de ev sahipleri aynı otellerde olduğu gibi önce kayıt yapacak. Böylece isimler otellerin kullandığı bilgisayar sistemine giriş yapılacak, kimin kaldığı saatine kadar bildirilecek. Eğer buna aykırı davrananlar olursa 10 bin lira ceza ödemek zorunda kalacak. Önemli olan bunların kayıt içine girmesidir” diye konuştu.

“UÇAK DOLUSU TURİST GELİYOR AMA OTELLER BOŞ”

Günübirlik kiralanan evlerin kayıt altına alınmasıyla turizmdeki haksız rekabetin de önüne geçileceğini dile getiren Başkan Hacısalihoğlu, “Şehrimizde bu kadar yatırım yapan iş adamlarımız, böyle kayıt dışı bir konaklama işiyle de rekabet etmek zorunda kalıyordu. Arap ülkelerinden uçaklar dolusu misafirler geliyor. Ama bakıyoruz ki otellerde bunlar yok. Araştırınca evlerde kaldıklarını gördük. Haksız rekabet oluyordu. Bakanlığımız bu konuyu düzeltti. Bakanımıza da teşekkürlerimizi bildirmek istiyoruz. Günübirlik kiralama yapan ev sahiplerinin hemen gerekli işlemleri tamamlayarak kayıtlı hale gelmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber