Trabzon'da o araçlar uydudan izlenecek

Trabzon'da hafriyat dökümü dijital takip altına alınıyor.

Trabzon'da o araçlar uydudan izlenecek

Trabzon Büyükşehir Belediyesince, dere yatakları başta olmak üzere izinsiz kaçak hafriyat dökümlerini engellemeye yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, hafriyat işinde kulanılan araçlara uydu takip cihazı takıldığı ve yapılan kontroller sonucunda 2017 yılında 866 bin 575 lira idari para cezası uygulandığı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, kaçak hafriyat ve moloz dökümlerini engellemeye yönelik çalışmaların aralıksız sürdüğü belirtilerek, bu amaçla hafriyat taşımacılığı yapan araçlara takip cihazı taktırılarak, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesince kullanılan Hafriyat Yazılım Sistemi'ne entegre edilmesine devam edilmeye başlandığı kaydedildi. 

Bu kapsamda 141 kamyona takip cihazı takılarak Hafriyat Taşıma İzin Belgesi verildiği, belgelerini tamamlayan firma sahiplerinin müracaatlarının devam ettiği dile getirilen açıklamada, il genelinde hafriyat taşımacılığı yapan tüm kamyonların kayıt altına alınacağı sistemde, Hafriyat Taşıma İzin Belgesi olmayan araçların kesinlikle bu amaçla kullanılmasına izin verilmeyeceği aktarıldı. 

Açıklamada, bununla birlikte kaçak hafriyat dökümüne ilişkin kontrollerin de sürdüğü ifade edilerek, yapılan denetimler sonucunda Trabzon genelinde izinsiz hafriyat ve moloz atığı döktüğü tespit edilenler hakkında 2017 yılında 866 bin 575 lira idari para cezası uygulandığı bildirildi.

KESİNLİKLE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ" 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da izinsiz alanlara hafriyat dökülmesine kesinlikle müsaade etmeyeceklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"İlimiz genelinde taşkın riski ve çevre kirliliği oluşturan dere yataklarına, su havzalarına, tapulu ve hazine arazilerine, kaçak ve izinsiz olarak hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının dökülmesinin önüne geçmek ve bu atıkların belirlenen depolama sahalarına dökülmesini sağlamak için hafriyat kamyonlarının uydudan takip edilmesi ve böylece il genelinde sağlıklı bir Hafriyat Yönetimi Planı oluşturmak için gerekli hazırlıklarımız tamamlanmıştır. Bu kapsamda il sınırlarımız içerisinde belli yerlerde gerekli mevzuat şartları da dikkate alınarak belirlenen hafriyat depolama sahalarına, hafriyat atıklarının nakledilmesi sağlanmaktadır. Böylece izinsiz ve kaçak hafriyat dökümlerinin önüne geçilmiş olacaktır." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler