Trabzon'da o alana yaşam merkezi yapılacak

Ortahisar Meclisi'nde yaşam alanı kararı

Trabzon'da o alana yaşam merkezi yapılacak

Haber61 Haber Servisi

Ortahiisar Belediye Meclisi'nin Nisan ayı son oturumu yapıldı.

Trabzon'da Gazipaşa Mahallesi Mektep Sokak’ta yer alan Cudibey Ortaokulu'nun ilk yeri olarak bilinen alanın engelsiz yaşam merkezi için tahsis yapılması gündeme geldi. 

 Ortahisar Belediyesi bu alana engelsiz yaşam parkı yapmak için çalışmalara başladı.

Mevcut haliyle otopark olarak kullanılan alanda tarihi çınar ağaçlarının bulunması nedeniyle Ortahisar Belediyesi projeyi hem Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu, hem de Kültür Varlıkları Koruma Kuruluna gönderdi.

Meclis Üyesi Ufuk Hoş, “Hazineye ait bir alanın tahsisini talep ettik. Kültür Varlıkları Koruma Kurumunun onayı istendi. Bazı kurumların onayı istendi. Projeyi ilgili kurullara göndereceğiz. Alana çok fazla müdahale etmedik. Parkımızın bir adı yok. Engelsiz Park dedik.” dedi.

Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu Engelsiz Yaşam Alanı için, “Plastik taban yapılıyor. Ağaçlara zarar verir mi? Ayrıca Parka Sağlıkçılar Parkı adının verilmesini öneriyorum.” şeklinde konuştu. 

Meclis Üyesi Ufuk Hoş ise, “Ağaçların koruma alanına kesinlikle girmeyeceğiz.” diye konuştu. Başkan Genç, “İsim konusunda düşencem şu. Erdoğdu’ya sağlıkçılar parkı adını verelim.” diye konuştu. 

Gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber