Trabzon'da nüfusla birlikte 6 Milyon TL gitti!

Başkan Genç rakamları açıklandı

Trabzon'da nüfusla birlikte 6 Milyon TL gitti!

İYİ Parti Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu toplantıda; “31 Mart Seçimlerinde önce Ortahisar’dan diğer ilçelere ne kadar nüfus gitti? Bu sayıda dolayı Ortahisar Belediyemizin kaynaklarında ne kadar azalma oldu” şeklinde soru yöneltti.

14 Bin 984 Kişi Ayrıldı
Başkan Genç soruya; “Ortahisar’ın nüfusu 786 binken, 21 bin artışla 807 bin nüfusuna ulaştı. Ortahisar’ın 2017 nüfusu 332 bin iken, bütün ilçelerin 2 bin 3 bin artarken bizim ilçemizde 14 bin 984 vatandaşımız 31 Aralık 2018 itibariyle ilçemizden ayrıldı. Bu vatandaşlarımızın yıla tekamül eden iller bankası payı senelik 6 milyon civarında. Transfere esas olan muhtarlarımız oldu. Bizde diyoruz ki, hangi mahalleye, hangi ilçeye Ortahisar’dan o oranda gitmişse, seçilen muhtardan parayı tahsil edeceğiz. Tabi bu latife. Ama artık bu tartışılıyor. Ülkemizde seçmen transferi nedeniyle. Yasal düzenlemesi var. Muhtemelen sene sonu aynı seçmenimiz sene sonu ilçemize geçecekler” şekliden cevap verdi. Çakıroğlu’nun; “Çömlekçi Mahallesinde emniyetin sürekli mücadele ettiği oteller var. Kapatılıp açıldı. Çömlekçi’de ki işletmeler otellerle ilgili bölgede yaşayan insanlarımızdan sürekli şikayet geliyor. Bu bölgeyle ilgili son zamanda hiç ruhsat verildi mi? Sorusuna ise verilmediği açıklandı.

Ayağımıza Sıkmayalım

Çakıroğlu’nun “Turistlerin gelişi ile ilgili yeterli tedbirleri aldık mı?” şeklinde ki sorusuna ise Başkan Genç, “Önceki seneler Ruslarda geldi. Ama Alışverişteki suiistimaller, farklı algılarla o konuda seyir sürdürülemedi. Araplar özellikle şehrimizi tercih ediyorlar. Avrupa’da ki bir kısım vetolardan dolayı turistleri sayısında artış yaşanacak. Öyle görünüyor. Gerek Rezervasyonlar, gerek iletişimden kaynaklı. Adım adım yükseliş var. İstediğimiz noktaya gelemedik ama geleceğiz. Turizm şehri olma konusunda iddiamızı ortaya koyuyorsak bu konuda daha hazır olmamız lazım. Esnaf odaları, ticaret odaları Büyükşehir ile projemiz var. Gidip direkt fiyatlara müdahil olma yetkimiz yok. Denetimde odalarımız bizden zabıta desteği istiyorlar. Ayağımıza sıkmayalım. Fiyat istikrarını herkese eşit halde tutalım. Ve sürekli artsın turizm potansiyelimiz. Sürekli uyarılarımızı yineledik” diye yanıt verdi.

Başkanımızla Önümüzdeki Süreçte Paylaşacağız

CHP’li Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu, “Gazipaşa’nın tek yönlü ulaşıma açılması halkımızı mağdur etmektedir. Her ne kadar Büyükşehrin görevi olsa da sizin Ortahisar beledisi olarak sorumluluğunuz var. Bu konuda ki çalışmalarınıza destek vereceğiz” dedi. Bunun üzerine Başkan Genç şunları kaydetti, “Gazipaşa ve Maraş Caddesinde ki trafik sorununu büyükşehir programına ismen söyledim. O paylaşımımız neticesinde TRAPARK konulmasından mütevellit mağduriyet var. Bir de Kuzey Güney Şeklinde açılması için talep var. Büyükşehir Belediye Başkanımızla önümüzdeki süreçte paylaşacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız bizim teklifimizle beraber bu iki caddeyi ismen programına koymuştur.”

Taka

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber