Trabzon'da neler oluyor?

Trabzon'da polis, jandarma memur görevden uzaklaştırmalar var

Trabzon'da neler oluyor?
15 Temmuz’da FETHÖ terör örgütü üyesine bağlı TSK içerisinde azınlık bir grup subayın  yapmış olduğu kalkışım girişimin bastırılmasının ardından Türkiye genelinde başta İçişleri bakanlığı olmak üzere bir çok bakanlık bünyesinde görevden alınmalar meydana geliyor.
 
İçişleri Bakanlığının 8 Bin 777 polis ve polis müdürünün görevden alındığını duyurmasının ardından Trabzon  İl Emniyet Müdürlüğünde görevli 200’ü polis 18’i Polis Müdürü olmak üzere 218 Polis memuru açığa alındı. Açığa alınan polis memurlarının silahlarına el koyulduktan sonra emniyetten gönderildiği soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.
 
İçişleri Bakanlığının vermiş olduğu kara ile birlikte; bir çok ilin valisi ve vali yardımcıları meslekten uzaklaştırılırken resmi makamlardan henüz doğrulanmasa da Trabzon’da da bir vali yardımcısının uzaklaştırıldığı bilgisine ulaşıldı. Bakanlıktaki çalışmamaların devam ettiği öğrenildi.
 
MAÇKA’NIN MÜDÜR VE KOMUTANI ALINDI
 
İl Jandarma Komutanlığına bağlı Maçka İlçe Jandarma komutanın verilen karar doğrultusunda gözaltına alındığı bilgisine ulaşıldı. Yine Maçka İlçe Emniyet Müdürünün de görevden uzaklaştırıldığı bilgisi geldi.
 
Haber61.net’in edindiği bir diğer bilgiye göre; Maliye Bakanlığının başlatmış olduğu çalışmalarda Türkiye genelinde 1500 personelinin görevden aldığını duyurmasının ardından Trabzon’da görevden uzaklaştırılan memurlar olduğu öğrenildi. Öte yandan Trabzon Valiliği bünyesinde görevli  memurlarında meslekten uzaklaştırıldığı bilgisine ulaşıldı.
 
Trabzon İl Emniyet Müdürlüğünde gözaltına bulunan 26 hakim ve savcının 11’i saat 15:25 sularında hastaneye gönderildi. Buradaki sağlık kontrollerinin ardından Trabzon adliyesine sevk edilen hakim ve savcıların ifadelerinin alındığı öğrenildi. Trabzon Adliyesin adli tatil nedeni ile ayrılan hakim ve savcılar geri çağrıldı.
 
Trabzon’dan flaş gelişmeler olmaya devam ediyor…
 
Haber : Şükrü Üçüncü
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber