Trabzon'da mültecilerle dostluk iftarı

Trabzon'da yaşayan mültecilere iftar verildi.

Trabzon'da mültecilerle dostluk iftarı

Trabzon'da yaşayan mültecilere iftar yemeği verildi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi tarafından 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla Trabzon’da yaşayan mültecilere iftar verildi. 

İftar organizasyonuna, Trabzon Valiliği Göç İdaresi İl Müdürlüğü, Kadın Erkek Birlikte Sosyal Eşitlik Derneği (KEBSED), Karadeniz Kadın Dayanışma Derneği, Afganistan Hazarları Kültür ve Dayanışma Derneği de destek verdi. 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Avrupa Birliği tarafından 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla 20 ildeki mültecilere iftar yemeği verildiğini vurgulayarak, “Türkiye’de bugün 3 milyondan fazla mülteci yaşamaktadır. Mültecilerin sorunlarının giderilmesi için Avrupa Birliği başta olmak üzere uluslararası dayanışma yaşamsal önemdedir. Bu anlamda odamız AB Bilgi Merkezi’nin mültecilerle dayanışma adına gerçekleştirdiği bu organizasyonunun da çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz da iftar öncesi yaptığı açıklamada, 20 Haziran Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla gerçekleştirilen iftar yemeğinin yıl boyunca kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla düzenledikleri birçok çalışmadan birisi olduğunu vurgulayarak, “Ramazan ayında düzenlediğimiz bu organizasyonumuzla, hem mültecilerle dayanışmayı hem de toplumda mültecilere yönelik farkındalık oluşturmayı amaçladık” dedi.

Trabzon İl Göç İdaresi Müdürü Ramazan Latifoğlu da yaptığı konuşmada organizasyondan dolayı Trabzon AB Bilgi Merkezi ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür ederek, mülteciler konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarını bu anlamda konuya ilişkin kamuoyunda farkındalık oluşturulmasının da önemli olduğunu vurguladı.
 


 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler