Trabzon'da Muhtardan Belediye Başkanına protesto - Salonu terk etti

Akçaabat'ta bir muhtar, Belediye Başkanları ile yapılan toplantıda salonu terk etti.

Trabzon'da Muhtardan Belediye Başkanına protesto - Salonu terk etti

Haber61 - Haber Servisi - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun Akçaabat ilçesini ziyaretinde muhtarlarla toplantı yapıldı.

Gerçekleştirilen toplantıda Başkan Murat Zorluoğlu ve Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim muhtarların sorunlarını dinledi.

Bu sırada söz alan ve Yaylacık mahallesi muhtarı Hakan Karan su sorunu nedeniyle belediye başkanına ve yetkililere ulaşamadığını söyleyip "bu sefer de ben sizi protesto ediyorum. Siz beni dinlemediniz ben de sizi dinlemeyeceğim" diyerek salonu terk etti.

Başkan Murat Zorluoğlu Muhtarın salonu terk etmesi sonrasında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Kendisini bu tavrından dolayı kınıyorum. BU şekilde bir yaklaşımla Yaylacık’a da seçildiği insanlara da hizmet edemeyeceğini, bu yaklaşımının hiç hoş bir yaklaşım olmadığını ve herkes tarafından da kınanması gereken bir yaklaşım olduğunu ifade etmem lazım. Buraya gelip ‘şov yapıp’, sonrasında ben sizi protesto ediyorum diyerek kendisi sahil hiç kimseye bir faydası olmayacağını ifade etmek istiyorum. Burası siyasi şovların yapılacağı bir yer değildir. Biz burada Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bütün siyasi görüşlere saygılı ve vatandaşımızın verdiği oya, iradesine sonuna kadar saygı duyan bir anlayışla çalışıyoruz. Bengi hangi mahallenin hangi sandığın kime oy verdiğine bakmış değilim. Ben buna bakmam. Ben ihtiyaç nerede varsa, vatandaşımızın bizim başımızın üstünde yeri var, oraya hizmet ederim. Dolayısıyla bir takım siyasi mülahazalarla buraya gelip hiç de kibar olmayan bir üslupla buranın düzenini bozmak, burada yaptığımız güzel iş birliği ve ileriye doğru atacağımız adımlarla ilgili istişareyi bir anlamda zedelemeye çalışmak hakikaten doğru olmadı. Bunu da sizlerin dikkatlerine ve takdirlerine sunuyorum. Bu tür istisnalar her yerde olabiliyor ama doğrusu bugün Akçaabat’ta ilk söz verdiğimiz muhtarımızın bu tavrı beni sadece üzdü. Yoksa içerik itibariyle çok da kıymet vereceğimiz bir içerik de konuşmadı. Dolayısıyla söylediklerine çok itibar etmiyoruz ama tavrına da uyarımızı söylüyoruz.”

"400 METRE İSTEMİŞ 1670 METRE YAPILMIŞ"

Başkan Murat Zorluoğlu’nun ardından söz alan TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş “4. ayın 25’inde muhtarımız bize gelmiş. Kendisi ile görüştüm. 400 metre ilave içme suyu hattına ihtiyacı olduğunu söyledi. Arkadaşlarımız oraya gittiler. Tam 1670 metre içme suyu işini yapıp kendisine teslim ettiler. İlave talepleri oldu. Onunla ilgili de proje çalışmalarımızı bitirdik ve ihaleye çıkıyoruz. 400 metre talebine karşı 1670 metre içme suyu yapıldı. Dinleseydi bunları söyleyecektik.” dedi.

"YAYLACIK’TAN VAZGEÇECEK DEĞİLİZ"

Başkan Zorluoğlu son olarak, “Yaylacık Akçaabat’ın önemli bir mahallesi. Biz Yaylacık’a şimdiye kadar çok hizmet götürdük. Bundan sonra da Yaylacık, Büyükşehir Belediyesi olarak bizden ve İlçe belediyemizden her türlü hizmeti almaya devam edecek. İşin bu kısmı ayrı. Muhtar böyle söyledi diye Yaylacık’tan vazgeçecek değiliz. Çok büyük oy aldığımız Trabzon’un ve Akçaabat’ın çok önemli ve çok büyük bir mahallesi. Hizmetini almaya da devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Cevizlik mahalle muhtarı Cavit Başocak "Yaylacık mahalle muhtarının söylemlerine katılmıyorum. Kendisini kiniyorum. Onu adına sizlerden özür diliyorum" dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
33 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber