Trabzon'da minik öğrencilere sigaranın zararları anlatıldı!

Ortahisar Belediyesi 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü kapsamında farkındalık etkinliği düzenledi.

Trabzon'da minik öğrencilere sigaranın zararları anlatıldı!

Trabzon Ortahisar Belediyesi, Trabzon Yeşilay Derneği ve Halk Sağlığı İl Müdürlüğü’nün 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü kapsamında farkındalık etkinliği düzenledi.

Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin (YEDAM) öncülüğünde düzenlenen etkinliğe; Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Yeşilay Trabzon Şubesi Başkanı Işıl Demir Güner, öğretmenler ile ilkokul öğrencileri katıldı.  Kurulan seyyar çadırda tütün, alkol, madde ve teknoloji bağımlılığıyla ilgili vatandaşlara ve öğrencilere tanıtıcı broşürler dağıtıldı. 

Trabzon'da minik öğrencilere sigaranın zararları anlatıldı!

“BAĞIMLILIKLA CİDDİ ŞEKİLDE MÜCADELE EDİLİYOR”

Öğrencilere sigara kullanımıyla ilgili kısa bir konuşma yapan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, sigaranın kullanımının insan sağlığına çok ciddi zararlarının olmasının yanı sıra, maddi kaynak israfına da neden olduğunu kaydetti.

Sigaranın yanı sıra alkol, madde ve teknoloji bağımlılığının da insan sağlığını tehdit ettiğini dile getiren Başkan Genç, “Bugün 8 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü… Umarız bu farkındalık günü dolayısıyla zararlı bir alışkanlık olan tütün bağımlılığı terk edilir. Burada bu etkinliği düzenlemekteki amacımız da buna dikkat çekmek… Maalesef üzülerek belirtmeliyim ki, ülkemizde sigara ve tütün mamulleri bağımlılığı çok yüksek oranda… Hatta ilkokul seviyesine kadar indiğinden bahsediliyor. Bu genç nesillerimizin sağlığının korunması açısından çok ciddi bir tehdit. Sivil toplum örgütlerimiz, kamu kurumlarımız sigara ve diğer zararlı alışkanlıklarla ilgili mücadelesini her platformda ciddi bir şekilde sürdürüyor. Bu konuda farkındalık etkinlikleri düzenleniyor, danışmanlık hizmetleri veriliyor ve tıbbi tedaviler uygulanıyor. Bu da demektir ki, aslında biraz gayret edersek ve Yeşilay, Sağlık Bakanlığımız gibi kurumlardan da bilimsel manada destek alırsak bu zararlı alışkanlarımızı terk edebiliriz. Böylece hem ailemizin sağlığını hem de kendi sağlığımızı korumuş oluruz. Hem de maddi olarak kaynaklarımızı boş yere tüketmemiş oluruz.” şeklinde konuştu. 

Trabzon'da minik öğrencilere sigaranın zararları anlatıldı!

“KÖTÜ ETKİLERİNİ ÇEVREMİZDEKİLERE ANLATALIM” 

Öğrencilerin sigara bağımlılığıyla ilgili ailelerini uyarmasını isteyen Başkan Genç şöyle konuştu: “Burada size anlatılan, öğretilen bilgileri siz de ailenizden sigara kullanan bireylere anlatın. Anne, babanız, abileriniz ve ablalarınıza… Sigaranın ne kadar zararlı olduğunu, hastalıklara karşı hayati risk oluşturmasının yanında ruhsal ve psikolojik olarak da insanları tahrip ettiğini anlatın. Kanser gibi hastalıkların birçoğunun sigara kullanımından ileri geldiğini çok iyi idrak etmeliyiz, çevremizde bulunanlara da izah etmeliyiz. Bütün zararlı alışkanlıklarla ancak bu şekilde mücadele edebiliriz, onların zararlı etkilerinden de bütün toplumumuzu ancak bu şekilde korumuş oluruz. Bu konuda destek veren başta Yeşilay olmak üzere bütün kurum ve kuruluşlara, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.”  

Trabzon'da minik öğrencilere sigaranın zararları anlatıldı!

Trabzon'da minik öğrencilere sigaranın zararları anlatıldı!

Trabzon'da minik öğrencilere sigaranın zararları anlatıldı!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler