Trabzon'da minibüsçüler seçim yaptı

Sınırlı Sorumlu Akçaabat-Trabzon-Söğütlü ve Mersin Minibüsçüleri 1 Nolu Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi seçim yaptı.

Trabzon'da minibüsçüler seçim yaptı

Sınırlı Sorumlu Akçaabat-Trabzon-Söğütlü ve Mersin Minibüsçüleri 1 Nolu Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi’nin 2019 yılı olağan genel kurul toplantısı 13 Eylül Pazar günü Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Sevim yeniden

Saat 11.00’de başlayan ve zaman zaman gergin anlara sahne olan genel kurul toplantısında, Muhittin seis’in adaylık için divana verdiği listesini daha sonra geri çekmesiyle, mevcut Başkan Abdullah Sevim’in başkanlığındaki tek liste toplantıya katılan 172 üyenin 125’inin onayını alarak yeniden işbaşına getirildi.

Sevim’in başkanlığındaki listede şu isimler yer aldı:

Yönetim Kurulu: Abdullah Sevim, Aslan Hacısalihoğlu, Olgun Sağır, Bekir Kodalak, Selahattin Doğan, Hakkı Kahriman, H. Hilmi Demir, Adem Tunael, Hüseyin Yavuz (Asıl), Nuri Demirci, Emrah Akgün, Emre Parlayan, Aydın Yılmaz, Emin Bayraktar, Bahtiyar Bıyıklı, Yakup Yılmaz, Tuncay İleli, İsmail Kavanoz.

Denetleme Kurulu: Ali Nuri Zorla, İzzet Öztürk, Zeki Akpınar (Asıl), Sinan Akgün, Duncay Mersinli, Müslüm Aleş (Yedek).

Yönetim ibra edildi

Divan başkanlığını Bekir Kodalak’ın, üyeliklerini ise Abdullah Sağır ve İsmail Kavanoz’un yaptığı genel kurulda Yönetim Kurulu faaliyet raporu ve Denetim Kurulu raporu ile bilanço ve gelir-gider cetveli üyeler tarafından onaylanırken, tahmini bütçe ile üye aidatları ve yönetici ücretleri de yeniden belirlendi.

Mevcut Başkan Abdullah Sevim’in yeniden 4 yıllığına göreve getirildiği genel kurulda minibüslerin dönüşümü için gerekli olan maddeler de üyeler tarafından onaylandı.

Dönüşümün altyapısı onaylandı

Seçimden sonra yapılan gündem görüşmelerinde Yönetim Kurulu’nun yapması onaylanan kararlar şunlar:

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin UKOME kararı gereğince dönüşüm işlemleri için gerekli sözleşmelerin yapılıp imzalanması.

Elektronik ücret toplama sistemi ile ilgili hakkedişlerin kooperatif adına açılacak emanet hesaplara ödenmesi için Belediye Başkanlığı ve Belediye Şirketi ile sözleşme yapılması.

Açılacak emanet hesaptan hak sahibi üyelere hak edişlerinin ödenmesi.

Kooperatif çalışma usul ve esaslarını belirleyen yönetmeliğe aykırı davranışlarda bulunanlar için verilen cezaların uygulanması ile maddi para cezalarının hak ediş tutarlarından kesilmesi.

Dönüşüm işlemleri için 35 milyon liralık kredinin kooperatif adına kullanılması, kredi taksitlerinin üyenin hak edişinden öncelikle ilgili bankaya ödenmesi.

Dönüşüm yapan araçların akaryakıt giderleri, diğer sarf malzemesi, araçların işletme modeli ile ilgili kararların alınması ve uygulanması.

Personel çalıştırılması halinde giderleri ile üye aidatlarının üyelerin hak edişlerinden karşılanması.

Şentürk polis zoruyla çıkartıldı

Zaman zaman gergin anların yaşandığı kongrede yaşanan son arbedeye katkı sağlayan Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Şentürk polis zoruyla salondan çıkartıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber