Trabzon'da mezarlıklar doluyor!

Bostancı Mezarlığı da yüzde 80 doldu

Trabzon'da mezarlıklar doluyor!
Trabzon Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanında 3 bin 291 adet mezarlık bulunurken, Ortahisar ilçesi sınırlarında yer alan ve şehrin en büyük mezarlığı olarak gösterilen Bostancı’da, doluluk oranı yüzde 80 seviyesine ulaştı. Beş yıl önce Uğurlu Mahallesi’nde hizmete giren Uğurlu mezarlığında doluluk oranı yüzde 5, Sülüklü ve Bahçeci’deki mezarlıkların doluluk oranları ise yüzde 100 seviyelerinde olduğu belirtildi. 

Trabzon’da 2017 yılında şehir merkezinde yer alan Bostancı Mezarlığı'na 185, Bahçecik Mezarlığı'na 116, Sülüklü Mezarlığı'na 83, Boztepe Mezarlığı'na 21, Uğurlu Mezarlığı'na 39 olmak üzere 444 defin işlemi gerçekleşirken, yine merkezde yer alan diğer mezarlıklarla birlikte bu rakam 724 olarak gerçekleşti. Yine aynı yıl belediye gasilhanelerinde yıkanıp kefenlenen cenaze sayısı ise 2 bin 495 olarak belirlenirken en fazla defin işlemi Aralık, en az defin işlemi ise Kasım ayında gerçekleşti.

Trabzon’da ilk mezar yeri 1890 yılında Boztepe’de kurulurken, bunu 1937 yılında Sülüklü, 1973 yılında Bahçecik, 1996 yılında ise Bostancı Mezarlığı takip etti. Uğurlu Mezarlığı ise 2013 yılında hizmete girdi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından mezar yeri bedeli hariç diğer tüm hizmetlerin ücretsiz bir şekilde yapıldığı belirtilerek “Ölüm evde vuku bulmuşsa mesai saati içinde aile hekiminden, mesai saatleri dışında ise ölüm bildirim merkezi hekimlerinden (0 462 202 65 86) yardım istenerek ölüm belgesinin tanzim edilmesi sağlanır. Ölüm belgesi alınmadan cenaze hizmetlerinin sunulamayacağı bilinmelidir. Cenaze nakil ve defin hizmetlerinin sunulabilmesi için 24 saat açık olan (0530 238 88 02 / Alo 188 ) numaralı telefonları arayarak haber vermeniz yeterlidir. Cenazelerin defni için Ortahisar sınırlarında mevcut Uğurlu ve Bostancı Mezarlıklarından mezar yeri tahsis edilebilmektedir. Bahçecik ve Sülüklü Mezarlıkları ise kapalı diye tabir edilen (Sadece önceden yeri olanların aile kabirlerine defin yapabildiği) mezarlıklardır. İlçelerde defin edilecek vatandaşlarımız ise; Mahalle muhtarının gözetimi ve desteğiyle Büyükşehir Belediyemize ait 3 bin 291 adet mezarlıktan kendi ikametine en yakın olan ve içinde boş mezar yeri bulunan mahalle mezarlığını tercih edebilmektedir” denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler