Trabzon'da Meclis yetkiyi verdi; 10 Milyon TL…

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nden 10 Milyon TL'lik yetki.

Trabzon'da Meclis yetkiyi verdi; 10 Milyon TL…

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mart ayı meclis toplantıları devam ediyor. 

Bugünkü toplantı Başkan Murat Zorluoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda komisyonlardan gelen toplam 15 madde karara bağlandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne 10 milyon TL'lik teminat mektubu verilmesi görüşüldü. 

Söz alan CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin "Geçen ay da bu şekilde bir madde gelmişti. Yine yanlış demiştim. Onu açıldı. Biz niye bir şirket için teminat mektubu yapıyoruz. Bütçesini biz yapmıyoruz biz niye teminatın yetkisini veriyoruz." diye sordu.
Zorluoğlu " Bunun meclisimize hukuki bir sorumluluğu yoktur. Bu yeni bir konudur. Bu bir teminat mektubudur. Bir borçlanma olduğundan meclis onayı gerekmektedir. " yanıtını verdi.

Davut Çakıroğlu ise "TRABİTAŞ anonim bir şirkettir. TRABİTAŞ kendisi bunu alamıyor mu da Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin kefaleti gerekiyor" şeklinde soru yöneltti.

Zorluoglu bu soruya şöyle yanıt verdi; "TRABİTAŞ’ın mali durumu bu teminat için yeterlidir. Ancak kanun gereği meclis yetkisi gerekmektedir. Bizim belediye olarak ithalat yapma yetkiniz Yok. Bir şirketimiz üzerinden bunu yapabilirdik. Bu şirket bizim şirketimiz olduğundan kanun gereği yetki için meclis kararı gerekmektedir. " ifadelerini kullandı.

Yapılan oylama sonucunda TRABİTAŞ'a 10 milyon TL teminat mektubu alabilmesi için yetki verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler