Trabzon'da 'Margo Hüseyin' suya indirildi

Sürmene'de üretilen 50 metrelik balıkçı teknesi suya indirildi.

Trabzon'da 'Margo Hüseyin' suya indirildi

Trabzon'da inşa edilen 960 grostonluk balıkçı gemisi törenle denize indirildi.

 

Vali Yücel Yavuz, Sürmene ilçesinde faaliyet gösteren Başaran Gemi Sanayi tarafından Ergün Kardeşler Balıkçılık'a ait balıkçı gemisinin denize indirilmesi amacıyla düzenlenen törende, firma sahiplerini başarıları dolayısıyla kutladı.

Yavuz, yerli üretim olan gemiye verilen "Margo Hüseyin" adının ise aile büyüklerinden birinin lakabı olduğunu anlattı.

Firmanın, 960 groston ağırlığı olan, 17 metre genişliğe ve 50 metre uzunluğa sahip gemiyi kendi imkanlarıyla üretmesini büyük bir başarı olarak nitelendiren Yavuz, bu tür üretimlerin bölgeye ve ülkeye katkısına değindi.

İdarecilerden iş adamlarına ve çalışanlara kadar herkesin gönlünün, heyecanının ve hevesinin bir olduğunu dile getiren Yavuz, şunları kaydetti:

"Tek hedefimiz dünyada adaleti ve barışı hakim kılmak. Biz Türk milleti olarak tarih boyunca hep bunu başardık. İnşallah Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 2013 yılında, Sayın Cumhurbaşkanımızın da işaret ettiği üzere, dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden birisi olacağız. Bu hedefe emin adımlarla ilerliyoruz. İşte onun en güzel yansımalarından birisi budur. Dünyaya deklare ettik, biz ekonomimizle güçlü olacağız. Sosyal, kültürel ve sportif hayatın her alanında en başarılı olmak gayreti içindeyiz ve bunu da başaracağız. Biz birliğimizi, beraberliğimizi devam ettirdiğimiz sürece inşallah hiçbir güç bizim önümüzde engel olamayacaktır."

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine değinen Yavuz, şöyle devam etti:

"250'ye yakın şehidimiz, 2 bini aşkın gazimiz var ama biz dimdik ayaktayız. FETÖ, PKK her ne isim altında olursa olsun ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar asla başarılı olamayacaktır, biz bunu gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz. Artık kendisine rol biçilen bir milet değiliz, rol veren, rol biçen bir ülkeyiz. Bunu da birlikte başarıyoruz. Ekonomimizi güçlendireceğiz, milli servetimizi artıcağız. Bunun için de toplumun tüm katmanları tek bir hedefe odaklandık. Bunu da inşallah başaracağız."

Vali Yavuz, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ve diğer ilgililerin katıldığı tören, geminin denize indirilmesinin ardından sona erdi.


Trabzon'da 'Margo Hüseyin' suya indirildi

Trabzon'da 'Margo Hüseyin' suya indirildi
Trabzon'da 'Margo Hüseyin' suya indirildi
Trabzon'da 'Margo Hüseyin' suya indirildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler