Trabzon'da kurslar ilgi görüyor! Hem ekonomik katkı hem beceri

Trabzon'da kurslara katılarak ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar.

Trabzon'da kurslar ilgi görüyor! Hem ekonomik katkı hem beceri

Trabzon'da Ortahisar Belediyesi’nin Ortahisar Halk Eğitim Müdürlüğü ile her yıl ortaklaşa düzenlediği kültür, sanat ve meslek edindirme kurslarına katılan kursiyerler ev ekonomilerine katkı sağlıyor, hem de bilgi ve becerilerini geliştiriyor. 

Ortahisar Belediyesi’nin Kaymaklı Gençlik Merkezi’nde gümüş kazaz örücülüğü, ev tekstil ürünleri hazırlama, iğne oyası, ahşap boyama, çini işlemeciliği, oyalar ve kadın üst giyim dikimi kursları düzenleniyor. 

Trabzon'da kurslar ilgi görüyor! Hem ekonomik katkı hem beceri

Keman, bağlama, piyano, resim, tezhip, çini gibi sanat dallarının yanı sıra İngilizce, Arapça, Almanca, Rusça, işaret dili, diksiyon, KPSS (lisans-önlisans), E-KPDSS (engelli kamu personeli seçme sınavı) kurslarını başarıyla bitirenlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriliyor.

Belediye tarafından düzenlenen üniversiteye hazırlık kursuna ise şu ana kadar 550 öğrenci kayıt yaptırarak eğitime başladı.

Kursları bitirenler arasında kendi işini kurup üretime geçenlerin yanı sıra bir işyerinde ücretli eleman olarak çalışanlar da bulunuyor.

Trabzon'da kurslar ilgi görüyor! Hem ekonomik katkı hem beceri

Açılan kurslar korona virüs salgını (kovid-19) nedeniyle virüsten korunma tedbirlerine (maske, sosyal mesafe, temizlik) uygun olarak düzenleniyor. Kurslara kayıtlar devam ediyor. 

“GEREKLİ HASSASİYETLERİ GÖSTERİYORUZ” 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, kültür ve sanat şehri Trabzon’da bu tür kursların düzenlemesinin oldukça önemli olduğunu söyledi.

Trabzon'da kurslar ilgi görüyor! Hem ekonomik katkı hem beceri

Pandemi nedeniyle iptal edilen birçok kültür ve sanat etkinliğinin salgının azalmasıyla birlikte tekrar hayata geçirildiğini belirten Başkan Genç, “Bütün dünyayı etkisi altına alan kovid-19 salgını nedeniyle bütün organizasyon ve etkinliklerimizi çok dikkatli bir şekilde yürütüyoruz. Özellikle vatandaşlarımızın sağlığını korumak amacıyla her türlü tedbirin alınması için gerekli hassasiyetleri gösteriyoruz. Salgın nedeniyle hayatın her alanıyla ilgili ertelenen organizasyon ve etkinlikler salgının etkisinin azalmasıyla birlikte çok sıkı tedbirlere uyularak icra ediliyor. Bu anlamda biz de Ortahisar Belediyesi olarak kültür ve sanat alanına ilgi duyan, bu konuda eğitim almak isteyen ve üniversiteye hazırlanan vatandaşlarımıza destek olmak istedik.” dedi. 

Trabzon'da kurslar ilgi görüyor! Hem ekonomik katkı hem beceri

“SOSYAL MESAFE, MASKE VE TEMİZLİK…”

Sanata ve müziğe yeteneği olan ve bu alanlara ilgi duyan bütün vatandaşları kurslara kayıt olmaya davet eden Başkan Genç, “Metrekaresine en çok sanatçı düşen şehirlerden bir tanesi olan Trabzon’da bu kursların çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Salgın nedeniyle kendimizi sosyal yaşamın bütün unsurlarından soyutlayamayız. Hayatımızı sürdürmek zorundayız. Gerekli tedbirlere riayet etmek önemli. Sosyal mesafe, maske ve temizlik gibi kurallara harfiyen uymamız gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığımız gibi biz de kontrollü bir şekilde yüz yüze eğitim uygulamasına başladık. Şu anda bu kurslarımıza çok sayıda kursiyer eğitim görüyor. Bu konulara ilgi duyan, sanata ve müziğe yeteneği olan ya da boş zamanlarını bu tür becerilerle değerlendirmek isteyen vatandaşlarımızı kurslarımıza kayıt olmaya davet ediyoruz.” diye konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler