Trabzon'da Kültür Sanat - Bu oyunlar sahnelenecek?

Trabzon'da bazı oyunlar sahnelenecek?

Trabzon'da Kültür Sanat - Bu oyunlar sahnelenecek?

Trabzon Devlet Tiyatrosu ise "Define Adası" adlı çocuk oyununu sahneleyecek. 


Robert Louis Stevenson'un yazdığı, Berna Kılınçer ve Kerim Değermenci'nin Türkçeye çevirdiği oyunun yönetmenliğini Muzaffer Kırıkkalp üstleniyor.

Dekoru Cenk Oral, kostümleri Özge Akarsu, ışık tasarımı Nihat Bahar'a ait 2 perdelik oyunun müziklerini ise Yusuf Yalçın hazırladı.

Kukla tasarımı ve uygulaması Ayten Öğütcü tarafından yapılan oyunda, Selin Poyraz, Ahmet Uzuner, Mahir Elvan, Gürkan Erarslan, Elvan Tibukoğlu, Bilal Hüseyinoğlu, İsmet Yanıkoğlu, Merve Soyalp, Aykut Güner, Dilek Albayrak, Kader Sarı ve Vural Özcelep rol alıyor.

Eserde, efsanevi korsan kaptan Flint'in sakladığı define haritasını bulan Jim Hawkins ve haritayı ele geçirmek için onun peşine düşen uzun John Silver ve kaptan Flint'in eski tayfalarının hikayesi anlatılıyor.

Oyun, bugün ve 2 Mayıs Çarşamba günü saat 11.00'de Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde küçük izleyicilerin beğenisine sunulacak.

"BENİM ADIM FEUERBACH" OYUNU

Ayşenil Şamlıoğlu'nun yönetmenliğinde, Selçuk Yöntem'in yorumuyla sahnelenen "Benim Adım Feuerbach" Trabzon'da tiyatroseverlerle buluşacak. 

Alman tiyatro yazarı Tankred Dorst'un kaleme aldığı oyunda, Selçuk Yöntem'in yanı sıra Toprak Can Adıgüzel ve Gülçin Kültür Şahin'in rol alıyor.

Oyunun dekor tasarımı Gül Emre, ışık tasarımı ise Yakup Çartık imzası taşıyor.

Oyun, 27 Nisan Cuma günü saat 20.30'da Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde izlenebilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler