Trabzon'da KULDER yeni yıla başladı

KULDER 2018-2019 yılı açılışı yapıldı.

Trabzon'da KULDER yeni yıla başladı

Karadeniz Uluslararası Öğrenci Derneği’nin (KULDER) 20018-2019  yılı açılış programı yapıldı. 

Programın açılışına Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KULDER Başkanı Ömer Salimoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekter Yardımcısı Mustafa Akkaya, daire amirleri ve Türkiye’ye okumak için gelen 300 misafir öğrenci katıldı. 

Toplantının açılışında konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon’a eğitim ve öğretim için gelen tüm yabancı öğrencilerin şehrin yabancısı değil misafiri olduklarını dile getirerek, “Bu ülke her zaman size kucak açmıştır. Bunu her zaman bu şekilde bilmenizi arzu ediyoruz. Bu şehirde sizin şehrinizdir. Bu şehirde sizlerle bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu şehir yabancı olduğunuz şehir değildir. Misafir olduğunuz şehirdir. Hatta sizler varlığınızla beraber bu şehrin hem sakini hem de sahibi olan diğer bütün hemşehrilerimizle aynı haklara sahipsiniz. Birlikte yapacağımız sosyal kültürel ve bilimsel tüm çalışmalarınızda elimizden gelen desteği bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Bu konuda Genel Sekreter Yardımcımız Mustafa Akkaya görevlidir. Cumhurbaşkanımız, Devlet Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği gibi “Dünya 5 ten büyüktür”  diyoruz. Bütün milletlerin diğer milletler kadar hakkı vardır. Bizim ülkemizin ve sizin ülkelerinizin mensupları daima zulmün karşısında adaletin yanında olmayı sürdüreceğiz. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammet (SAV) bunu emretmiştir. KULDER’in bu zamana kadar yaptığı çalışmaları tebrik ediyoruz. Sizlerin de aldığınız eğitimle birlikte alanlarınızda başarılı olmanızı cani yürekten diliyorum. Sizlere bir kez daha Trabzon’a hoş geldiniz diyorum” dedi. 

Toplantının sonunda Türkiye’ye eğitim ve öğretim için gelen yabancı öğrenciler ile katılımcılar hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Trabzon'da KULDER yeni yıla başladı

Trabzon'da KULDER yeni yıla başladı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber