Trabzon'da Kovid-19'u yenen okul müdüründen "kurallara uyun" çağrısı

Hızırbey İlkokulu Müdürü Davut Kalyoncuoğlu, "Maske ve mesafe kurallarına uyulmasıyla okulların en kısa sürede açılmasını temenni ediyorum. Herkes eğer sorumluluğunu yerine getirirse bu hastalığı yeneceğimize inanıyorum" dedi.

Trabzon'da Kovid-19'u yenen okul müdüründen "kurallara uyun" çağrısı

Trabzon'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisinin ardından sağlığına kavuşan Hızırbey İlkokulu Müdürü Davut Kalyoncuoğlu, "Maske ve mesafe kurallarına uyulmasıyla okulların en kısa sürede açılmasını temenni ediyorum. Herkes eğer sorumluluğunu yerine getirirse bu hastalığı yeneceğimize inanıyorum." dedi.

Trabzon'da Kovid-19'u yenen okul müdüründen

Kalyoncuoğlu, bir süre önce şiddetli baş ağrısı ve yüksek tansiyon şikayeti üzerine şüphelenerek yaptırdığı Kovid-19 testinin pozitif çıktığını ve evinde 14 gün karantinaya girerek tedavi gördüğünü söyledi.

Trabzon'da Kovid-19'u yenen okul müdüründen

Test sonucunun pozitif olduğunu öğrendiğinde çok farklı duygular yaşadığını dile getiren 47 yaşındaki Kalyoncuoğlu, şöyle devam etti:

"Maske gerçekten çok koruyucu bir önlem. Bu zorlu dönemde sağlık çalışanlarının bizi araması moral verdi. Kovid-19 sonrası okula dönmek yeniden doğmak gibi. Tekrar dönünce okulun gerçekten çok değerli olduğunu, iş ortamına girince hayatın başka olduğunu ve değerini de anladım. Kovid-19 olana kadar planlarım hep uzun vadeliydi, sanki bana Kovid-19 hiç uğramayacakmış gibi geliyordu. Hastalık sonrası kısa sürede yapmam gereken ne varsa yapmak istiyorum. Çünkü yarının ne getireceği belli değil."

Trabzon'da Kovid-19'u yenen okul müdüründen

Kalyoncuoğlu, öğretmenlik mesleğinin insanlar için ayrı bir önemi olduğuna vurgu yaparak, her insanın hayatında öğretmenlerin ayrı anlam taşıdığını belirtti.

Öğretmenler Günü'nün de çok değerli olduğuna işaret eden Kalyoncuoğlu, "Veliler, çocuklar, öğretmenleriyle birlikte olmak istiyorlar. Onlarla göz teması kurmak çok önemli. Öğretmenlik kalbe dokunma sanatı. Dolayısıyla çocukların kalbine inmek, telefon ve internet üzerinden de oluyor ama yüz yüze gibi hiçbir şekilde olmuyor. Öğretmenlerin istediği tek şey hatırlanmak ve bu süreçte herkesin sorumluluğunu yerine getirmesi." ifadelerini kullandı.

Trabzon'da Kovid-19'u yenen okul müdüründen

Kalyoncuoğlu, okulların kademeli olarak açıldığı dönemde çocukların sevinçle geldiğini kaydederek, "Maske ve mesafe kurallarına uyulmasıyla okulların en kısa sürede açılmasını temenni ediyorum. Herkes eğer sorumluluğunu yerine getirirse bu hastalığı yeneceğimize inanıyorum. Çocukları korumak üzere herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor." diye konuştu.

Trabzon'da Kovid-19'u yenen okul müdüründen

Trabzon'da Kovid-19'u yenen okul müdüründen

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler