Trabzon'da "Koruyucu Aile Şenliği" güzel görüntülere sahne oldu

Aile ve Sosyal İl Hizmetler Müdürlüğü tarafından gerçekleşen 30 Haziran'ın "Koruyucu Aile Günü" olması kapsamıyla Trabzon Maraş Caddesi'nde " Farkındalık Kortej Yürüyüşü" gerçekleşti. Daha sonra ise Hamamzade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde protokol ve koruyucu ailelerin de katılımıyla etkinlikler düzenlendi.

Trabzon'da "Koruyucu Aile Şenliği" güzel görüntülere sahne oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından gerçekleşen "30 Haziran Koruyucu Aile Günü" kapsaminda gerçekleşen "Farkındalık Kortej Yürüyüşü " gerçekleşti.  

Bando takımı ve müzik şöleniyle gerçekleşen yürüyüş, çevredeki vatandaşların büyük ilgisine şahit oldu. Çizgi film kahramanlarına ait kostümler giyen animatorler çocukların ilgi odağı oldu.
Daha sonra etkinlikler kapsamında Hamamzade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde protokolün ve koruyucu ailelerin de katılımıyla etkinlikler düzenlendi. 

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Vekili Seha Sağlam ise koruyucu ailelere dikkat çekerek açıklamalarda bulundu.
Trabzon'da

Sağlam açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Koruyucu aile bizim için önemli bir kavram. Devlet çocuk bakımını Osmanlı'dan itibaren geleneği sürdürmekle birlikte 2000 yılından sonra çocuklar için yapılanmaya gidildi. 
Çocuk kuruluşları yapmaya başlandı. Yine gördük ki istediğimiz sonucu alamıyoruz. Buna bağlı olarak bakanlığımız koruyucu aileye hızla önem verdi. Şu anda en popüler bakım modelleri koruyucu ailedir. Koruyucu ailelerimizden sevgi ilgi ve çocuklarımızı bakmalarını istiyoruz. Çocuklar hayata ve geleceğe güvenerek hazırlanıyorlar. Biz ailelerimizle yaptığımız konuşmalardan güzel dönüşleri alıyoruz. 

Koruyucu aile uygulamasının en iyi tanıtımını yine koruyucu ailelerimiz yapıyor. Dolayısıyla koruyucu ailelerimiz de çok şey kazanıyor. Bu programda bizlere her zaman destek veren Sayın Valimiz, bbaşkanımız ve kurum gönüllüsü gibi çalışan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'e çok teşekkür ediyorum" diy konuştu. 



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler