Trabzon'da koruma kurulu toplantısı yapıldı

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı aralık ayı toplantısını gerçekleştirdi.

Trabzon'da koruma kurulu toplantısı yapıldı

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı projelere imza atmaya devam ediyor. 


Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı Aralık ayı toplantısını gerçekleştirdi. Önemli projelere imza atan Koruma Kurulu Başkanlığı ekibi, 2017 yılı içerisinde gerçekleştirdikleri faaliyetleri ve 2018 yılında gerçekleştirmeyi düşündükleri faaliyetleri masaya yatırdı. 

Trabzon’da mağdurların suç nedeniyle karşılaştıkları sosyal ve ekonomik sorunlarının çözümünde bu kişilerle ilgili kurum ve kuruluşlara yönlendiren Koruma Kurulu Başkanlığı, ceza infaz kurumundan salıverilen hükümlülerin meslek veya sanat edinmelerinde, iş bulmalarında yardımcı oluyor. Hazırlanan mesleki eğitim projeleriyle birlikte kendi işlerini kurabilmeleri için hazırlıkları projelerini hayata geçirebilmeleri için takip eden Koruma Kurulu Başkanlığı, ceza infaz kurumundan salıverilenlerin aileleri ve sosyal çevreleriyle oluşabilecek psiko-sosyal sorunlarının çözümüne de ciddi oranda yardımcı oluyor.

Koruma Kurulu Başkanlığında yapılan faaliyetlerle birlikte 2017 yılında çok sayıda eski hükümlü bireylere ve ailelerine iş, eşya, giysi, eğitim yardımında bulunuldu. Koruma Kurulu Başkanlığı tarafından başlatılan “Senin de askıda bir iyiliğin olsun” sloganı ile başlatılan “Gönül Mağazası” projesi ile adliye çalışanları tarafından yapılacak kıyafet, kitap, oyuncak, kırtasiye malzemesi gibi bağışlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Dezavantajlı grupta yer alan bireyleri meslek sahibi yaparak topluma kazandırmak ve istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla mesleki eğitim kursları başlatıldı. İhtiyaçlı ailelere nakdi yardım yapılırken, çok sayıda kişi de toplum yararına çalışmalar projesi kapsamında işe yerleştirildi. Ayrıca birçok sosyal sorumluluk projesine imza atıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler