Trabzon'da koronavirüs vakalarında sevindiren gelişme

Trabzon'da koronavirüs vakalarında hastanede tedavi gören sayısında büyük azalma yaşandı

Trabzon'da koronavirüs vakalarında sevindiren gelişme

Haber61 Haber Servisi

Koronavirüs pandemisinde Türkiye genelindeki düşüş seyri Trabzon'da da kendisini gösteriyor.

Son dönemde hastanelerde tedavi gören pozitif vaka sayısı 25-30 arasında değişim görürken bu rakamlarda büyük bir düşüş yaşandığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre test sonucu pozitif çıkan ve hastanelerde tedavi gören hasta sayısı 12'ye kadar düştü.  Bir çok hastanın iyileşerek taburcu edildiği bildirildi.

Hastanelerde tedavi gören 12 pozitif vakanın yanı sıra durumu şüpheli olan bazı vatandaşların ise evlerde karantina altında tutularak durumlarının gözlemlendiği kaydedildi.

Öte yandan Trabzon'da mayıs ayında koronavirüs nedeniyle ölüm yaşanmazken toplamda 19 kişi koronavirüse yenildi.

ZORLUOĞLU DA DÜŞÜŞÜ AÇIKLADI

Haber61 Bayram Özel canlı yayınına katılan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, şehirdeki vaka sayısının büyük oranda düştüğünü söyledi.

Trabzon'da salgının İstanbul ve yurtdışından gelenlerle başladığını hatırlatan Zorluoğlu "Şuanda günlük vaka sayımız hemen hemen hiç olmuyor. Bazen 1-2 oluyor. Aşağıya doğru gidiyor. Bayramdan sonra daha da normale doğru gideceğimiz bir süreç yaşayacağız. “ şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler