Trabzon'da Kızılay'dan anlamlı kampanya

Trabzon'da, 21-25 Kasım tarihlerinde "Vatan sana kanım feda" sloganıyla kan bağışı kampanyası düzenlenecek

Trabzon'da Kızılay'dan anlamlı kampanya
Türk Kızılayı Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Dila Baran yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde Türk Kızılayı'nın 17 bölgedeki kan merkeziyle hizmet verdiğini belirterek, Trabzon merkezli bölgelerine Rize, Giresun, Artvin ve Gümüşhane'nin bağlı olduğunu söyledi.

Halkın duyarlılığı sayesinde talep edilen ürünlerin yaklaşık yüzde 94 civarında karşılanmasının söz konusu olduğunu dile getiren Baran, hedeflerinin ihtiyacın tamamını karşılamak olduğunu vurguladı.

Baran, 2005 yılında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı dönemindeki "Hiçbir hasta yakınını elinde kan kağıdı ile dolaşırken görmek istemiyorum" talimatının projeye dönüştüğünü ifade ederek, "Bu kapsamda da diğer ülkelere yaklaşma noktasında gerçekten çok aşama kaydettiğimizi söyleyebilirim." dedi.

Bölge olarak yıl başından itibaren bugüne kadar 50 binin üzerinde bağış aldıklarına işaret eden Baran, şunları kaydetti: "Bu hedeflerimizin çok üzerinde bir rakam. Çünkü yıl başında Sağlık Bakanlığımıza taahhütlerde bulunuyoruz ve baktığımızda hedeflerimizin üzerinde olmamız bizleri mutlu ediyor. Çünkü hiç ummadığınız bir anda kan ihtiyacı gerçekleşebiliyor. Dolayısıyla da bağışçılarımızın bir kereye mahsus kan bağışlamaları değil, düzenli bağışçı haline gelmeleri bizim için çok daha önemli. Bununla ilgili bir de sloganımız var; 'Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır.' Olağanüstü durumlarda duyarlılık göstererek kan merkezlerimize koşan bağışçılarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz ancak bunların düzenli bağışçı haline gelmesini de ümit ediyoruz. Çünkü ne zaman, kimin kana ihtiyacı olacağı gerçekten belli değil."

Bölgelerine bağlı 40 tane hastanenin kan ihtiyacını karşıladıklarına dikkati çeken Baran, merkezin 24 saat hizmet verdiğine dikkati çekti.

VATAN SANA KANIM FEDA KAMPANYASI

Baran, 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, "241 insanımız hayatını kaybetti. Dolayısıyla bu noktada hassasiyetimiz devam ediyor. Her zaman da devam edecek. İstanbul Şubemizin başlattığı 'Vatan sana kanım feda' sloganlı bir kampanyamız var. Sayın Başbakan'ımız, bakanlarımız, hepsi bizzat gelerek kan bağışında bulundu. Biz de aynı projeyi Trabzon'da ve bağlı illerimizde inşallah yürüteceğiz." diye konuştu.

Gümüşhane ve Kelkit bölgesinde kan bağışı kampanyasının sürdüğünü dile getiren Baran, 21-25 Kasım'da Trabzon İskenderpaşa Camisi önündeki kan bağışı tırında gerçekleştirecekleri kan bağışı kampanyasına herkesin desteğini beklediklerini söyledi. Baran, "Hep birlikte olduğumuz zaman çok güçlüyüz ve bunu bölgemizde de göstermek istiyoruz. Trabzon artık gücünü göstersin ve 'Vatan sana kanım feda' desin." ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler