Trabzon'da kitap fuarı açıldı

Bu yıl 4.'sü gerçekleşen kitap fuarı Hamamize Kültür Merkezi'nde açıldı. Fuarda 90 yazar ve yayınevi ziyaretçilerle buluşacak.

Trabzon'da kitap fuarı açıldı

Trabzon 4. kitap fuarının açılışı görkemli bir törenle gerçekleşti. Fuarın açılış törenine başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere Trabzon protokolü katıldı. 


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu açılış konuşmasında, bu yıl 4.'sü yapılan kitap fuarının hayırlı olmasını diledi. Gümrükçüoğlu "Kültür ve sanat şehri Trabzon'da böyle kültürel faaliyetlerin gerçekleşmesi bizler için mutluluk vericidir. Fuarımıza eserleriyle katılan tüm yazarlarımıza ve yayınevlerimie teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Trabzon Valisi Yücel Yavuz fuarın açılış konuşmasında "İslam dinini ilk emri okudur. Günümüzde okumanın ne kadar önemli olduğunu bilmeyen yok. 90 yazar ve kitabevi bu önemli fuarda buluşuyor. Büyükşehir belediyemizin öncülüğünde yapılan bu güzel etkinlik çok önemli. Katılan bütün yazarlara ve yayınevlerine teşekkür ediyorum." dedi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Trabzon yerin altını da üstünü de geleceğini de zengin kılan bir şehirdir. Trabzonun ortaya koyduğu istikrar bu şehrin kodlarının ne kadar kudretli ve asil olduğunun  en önemli göstergesidir. Hayatımızın olağan akışında birtakım eksiklikeri görüyorsan bunda okumamanın muhakkak maliyeti söz konusudur. Kitap okumak kadar kitap ayzmak da kitaba hissiyatını, anlayışını dökmek de bir başka maharettir. Kitabı yazan hayatının en önemli eserini oluşturmanın gayesi içerisindedir. Bugün bu kitap fuarının açılışı vesilesiyle bu lezzeti sunumu hep beraber tadacağız. Türkiye ve etrafımızdaki coğrafyada terör üzerinden ülkemizi ve etrafımızdaki coğrafyayı istikrarsızlaştırmaya çalışanlarla mücadelemiz sürecektir. 

ŞOTA DA KİTABINI İMZALIYOR

Trabzonspor'un eski futbolcusu ve hocası Şota Arveladze de fuara katılan yazarlar arasındaydı. Geçtiğimiz aylarda kaleme aldığı kitabının tanıtımı için Trabzon'a gelen ve törenin açılışında konuşma yapan Şota Arveladze "Buraya ilk defa futbolcu sonra teknik direktör olarak geldim bugünde kitap yazarı olarak geldim. Bu yüzden değişik bir heyecan var. Kitap en doğru söyleyen içinde hayatı doğru anlatan özel bir evinde olması gereken bir değerdir." şeklinde belirtti. 





 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber