Trabzon'da kimsesiz yavrunun kimsesi oldular

Trabzon’da devlet korumasındaki çocukların duyarlılıkları göz doldurdu. 

Trabzon'da kimsesiz yavrunun kimsesi oldular

Trabzon Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Fatih Çocuk evleri Sitesinde Koruma ve bakım altında bulunan çocuklar çatıdan düşen ve annesi tarafından bulunamayan minik martıyı sahiplendi. 

Annesinin gelmesi beklenen martı yavrusu beklenen olmayınca çocuklar tarafından bakıma alındı.  Çocuklar martıyı elleriyle besleyip durumu idare ile paylaştı ve martıya barınak yapılmasını istedi. İdare ise çocukların talebine duyarsız kalmadı. 

Konu ile ilgili değerlendirme yapan Kuruluş Müdürü İsmail Hakkı Aydın “Çocuklarımızın psiko-sosyal, bilişsel ve duygusal yönden gelişimlerine destek olmak, çocuklarımızı hayata her yönden güçlü bireyler olarak hazırlamayı ve zamanlarını nitelikli olarak yapılandırmayı sağlamak önceliklerimizdendir. Hayvan sevgisi hele hele bakıma muhtaç bir hayvana duyulan sevgi bu önceliğimize katkı sağlayacaktır.  Anneler Günü, Aile haftası ve Ramazanı yaşadığımız bu ay içerisinde Çocuklarımızın Minik yavruya tabiri caiz ise “Koruyucu Aile” olmalarındaki istek bizleri de duygulandırdı. Ayrıca bu ayki değerler eğitimizin konusu  “Yardımlaşma ve dayanışma” idi. Böylelikle çocuklarımız ay boyunca işlediğimiz değerler eğitimi konusunun uygulamasını da yapmış oldular.” dedi. 

Öte yandan Sosyal Çalışmacı Fatma Yalçınkaya; Richard Bach tarafından 1972 yılında yazılan hemcinsleri gibi sadece yemek peşinde koşan değil, uçmayı bir tutku olarak gören, kavga etmeyen ve sıra dışı bir martı olan Martı Jonathon’ın hikayesini çocuklarla paylaştı.  

Trabzon'da kimsesiz yavrunun kimsesi oldular

Trabzon'da kimsesiz yavrunun kimsesi oldular

Trabzon'da kimsesiz yavrunun kimsesi oldular

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber