Trabzon'da Kemik İliği Nakli Olan Azerbaycan Türkü Hasta Böyle Seslendi "Türkiye Daima Payidar Olsun"

Kemik iliği nakli için Azerbaycan'dan Trabzon'a gelen hasta "Türkiye Cumhuriyeti daima payidar olsun" ifadelerini kullandı.

Trabzon'da Kemik İliği Nakli Olan Azerbaycan Türkü Hasta Böyle Seslendi "Türkiye Daima Payidar Olsun"

64 yaşında, 46 yıllık İlkokul Öğretmeni Fakhranda MUSTAFAYEVA isimli hasta, Azerbaycan’ın Gebele şehrinden gelerek kemik iliği nakli oldu.

Yaklaşık yirmi yıl önce çekilen dişinin yerinde gelişen şişlik nedeniyle diş hekimine başvuran Fakhranda MUSTAFAYEVA, sorununun dişinden kaynaklanmadığını ve multiple myeloma adlı hastalığın kemik tutulumuna bağlı olduğunu öğrendi. Azerbaycan’daki tedavisi sonrasında kemik iliği nakli önerilen hastayı, kardeş ülke Azerbaycan'daki hekimler KTÜ Tıp Fakültesi Hematoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet SÖNMEZ'e danışıp Trabzon'a sevk etti. Tedavisi tamamlanıp taburcu edilen hasta "Başta Mehmet Hocam olmak üzere tüm hastane personelinden çok memnun kaldım. Allah hepsinden razı olsun. Türkiye Cumhuriyeti Devleti daima payidar olsun." dedi.

Trabzon'da Kemik İliği Nakli Olan Azerbaycan Türkü Hasta Böyle Seslendi

Tedaviyi gerçekleştiren Prof. Dr. Mehmet SÖNMEZ “Hastamızın naklini gerçekleştirdik ve onu, sağlıklı olarak ülkesine gönderdik. Bundan sonra takiplerini Azerbaycan'daki hekim kardeşlerimizle birlikte yapacağız. KTÜ Farabi Hastanesi olarak bölgede Hematolojik hastalıkların tedavilerinin yapıldığı en önemli merkez konumundayız. Hematoloji-Onkoloji Hastanesi ve Kemik İliği Nakil Merkezi projesinin gerçekleşmesi sonrasında, daha fazla hastaya daha kapsamlı hizmet verebileceğiz. Hematoloji-Onkoloji Hastanesi ve Kemik İliği Nakil Merkezi inşaatının, bir an evvel başlatılmasını temenni ediyoruz.” dedi.

Haber61 - Haber Servisi - 

Trabzon'da Kemik İliği Nakli Olan Azerbaycan Türkü Hasta Böyle Seslendi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber