Trabzon'da kaza yapan uçağın simülasyonu - Böyle mi oldu?

Trabzon havalimanında yaşanan kaza ile ilgili simülasyon ortaya çıktı.

Trabzon'da kaza yapan uçağın simülasyonu - Böyle mi oldu?

Trabzon'da pistten çıkan yolcu uçağı ile ilgili olarak kaza simülasyonu yayınlandı.


Yayınlanan simülasyonda uçağın Trabzon Havalimanına inişi sırasında neler yaşandığı ile ilgili olarak bilgi verildi.

Uçağın Trabzon havalimanına yaklaşırken pilotun neler yaptığı anlatılırken belli bir mesafede “Toga”ya basıldığı anlatılıyor. Kaptanın müdahale ettiği söyleniyor. İnişe devam edildiği belirtilirken iniş sırasında uçağın ikaz verdiği duyuluyor. Piste inildiği sırada motora gaz verildiği ve frenleme yapıldığı anlatılıyor. Sonrasında ise uçak sol tarafa doğru pist dışına çıkıyor.

Bu simülasyonun yayınlanması kazanın tam olarak bu şekilde gerçekleştiği anlamını taşımamakla beraber yapılacak incelemelerin ardından kesin sebep ortaya çıkacak.

Toga ne demek?

Toga tuşu, uçağın kalkış esnasında yeterli hızı elde ettikten sonra tekerleri yerden kesip havalanmasını, iniş esnasında go around yapmasını sağlayan buton, basıldığında iniş işlemi sona erer, motorlara full gaz verilir ve hava frenleri kapatılır.  Göklerdeyiz
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler