Trabzon'da kaza yapan uçağın akıbeti belli oldu!

Trabzon'da ocak ayında kaza yapan ve büyükşehir belediyesinin proje uygulamak için istediği uçak İngiliz ve Kanadalı iki şirkete satıldı.

Trabzon'da kaza yapan uçağın akıbeti belli oldu!

Ocak ayında Trabzon Havalimanı’nda pistten çıkan Pegasus Hava Yolları’na ait uçağın akıbeti belli oldu.

Edinilen bilgiye göre Büyükşehir ve Arsin Belediye Başkanlarının talip olduğu uçağın parçaları, sigorta firması tarafından İngiliz ve Kanadalı iki şirkete satıldı. Sigorta firması ile iki yabancı şirketin alım-satım için ilk görüşmeyi yaptığı bilgisine ulaşıldı. Pegasus’un Ankara-Trabzon seferini yapan PC8622 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, Trabzon’a inişinin ardından pistten çıkarak denize doğru kaymaya başlamış ve burada kaygan toprağa saplanan uçak, denizin 25 metre gerisinde durabilmişti. Kaza yapmasının ardından hurdaya çıkan Boeing 737-800 tipi yolcu uçağına Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen talip olmuştu. Ancak uçak, edinilen bilgilere göre yabancı iki şirket tarafından parçaları kullanılmak üzere satın alındı. İngiliz ve Kanada menşeili iki şirket, sigorta firmasıyla anlaşarak uçağın Trabzon Havalimanı’ndan tahliyesi için ilk görüşmeleri de yaptı. Kısa bir süre içerisinde uçağın bekletildiği Trabzon Havalimanı apronundan tahliyesinin başlayacağı öğrenildi.

Günebakış

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler