Trabzon'da karne heyecanı

2019 - 2019 Eğitim öğretim yılı sona erdi.

Trabzon'da karne heyecanı

HABER61 - HABER SERVİSİ

Trabzon’da 2018-2019 eğitim öğretim yılı bugün sona erdi.Karne tatili başladı.

2018-2019 eğitim öğretim yılı bugün sona erdi. Trabzon genelinde 140 bin 200 öğrenci bugün karne heyecanı yaşadı.

Yaklaşık 3 aylık tatile çıkacak öğrenciler bütün yıl çalışmanın stresini atacaklar.

2019 - 2020  Eğtim öğretim yılı ise 16 Eylül 2019'da başlayacak.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu mesaj yayınladı

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun 2018-2019 Eğitim – Öğretim Yılının Sona Ermesi Dolayısıyla yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

14 Haziran 2019 Cuma günü itibariyle ilimizde 140 Bin 308 öğrenci bir eğitim- öğretim yılının daha sonuna gelmiş bulunuyor.

Sevgili Çocuklar,

Notlarınız ne olursa olsun umudunuzu, cesaretinizi, inancınızı ve kendinize olan güveninizi diri tutarak iyi bir tatil geçirin. Bu tatili iyi değerlendirin ve kendinizi geliştirmek için kitaplar, dergiler ve gazeteler okuyun. Okuduklarınızdan elde ettiğiniz bilgi ve becerileri size fayda sağlayacak şekilde nasıl uygulamaya geçirebileceğinizi düşünün ve günlük yaşantınızda bu bilgi ve becerileri uygulayın.

Değerli Velilerimiz,

Çocuklarımız karnelerini alacaklar. Onların karnelerinde arzu ettiğiniz notlar olmayabilir. Bunları çocuklarınıza yansıtmadan nedenleri üzerinde kendimizi sorgulayarak, okul müdürümüz ve öğretmenleri ile istişare edip başarıyı daha üst noktalara taşıma amacıyla bu faaliyetler içerisinde yer almalıyız.

Yaz tatili uzun bir süre. Bunu yavrularımızın iyi bir şekilde değerlendirmesi gerekiyor. Bizler çocuklarımızı iyi yönlendirmeliyiz. Elbette dinlenecekler ve spor yapacaklar. Ama en önemlisi kitap okumalarıdır.

Kıymetli Öğretmenler,

Sizler, bir toplumu bilgi ve deneyimle bir sanatkâr ustalığıyla işleyen, ona değer katan, onun kültür, eğitim seviyesinin gelişmesinde belirlenmesinde etkin rol oynayan münevver kişilersiniz.

Türkiye’nin geleceğini emanet edeceğimiz çocuklarımız sizlerin eseri olacaktır. Öğrencilerinize tatili dinlenerek, kitap okuyarak, ailesi ile birlikte sosyal ve kültürel etkinliklere katılarak zaman geçirmelerini tavsiye edin.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğrencilerimize iyi tatiller dilerken, İl genelinde sorunsuz, başarılı bir eğitim ve öğretim döneminin tamamlanmasında özveri ile çalışan İl ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Yöneticilerine, okul müdür ve müdür yardımcılarımıza, öğretmenlerimize, okul personellerimize teşekkür ediyor, öğretmen ve öğrencilerimize sağlık, mutluluk ve huzur içinde bir tatil geçirmelerini diliyor, saygılar sunuyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler