Trabzon'da Karikatür Yarışması sonuçlandı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi 9.Ulusal Karikatür Yarışması Sonuçlandı.

Trabzon'da Karikatür Yarışması sonuçlandı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Mizah Sanatı Derneği olarak birlikte organize edilen 9. Ulusal Karikatür yarışması sonuçlandı. Yarışmada, kaybettiğimiz Trabzonlu karikatür sanatçıları Ziya Ramoğlu, Hikmet Aksoy ve Harun Yavruoğlu adına özel ödül konuldu. Ödül töreni ve sergi açılışı 17 Aralık 2021 tarihinde yapılacak.

Konusu "2020 Bi Garip Yıl" olarak belirlenen yarışma ile 2020 yılında başta koronavirüs salgını ve yaşattıkları olmak üzere, yoğun şekilde yaşanan seller, yangınlar, savaşlar, kadın cinayetleri gibi önemli konuların karikatürcülerin gözüyle tarihe not düşmek adına çizgiye döküldü.

İllustratör Gürbüz Doğan Ekşioğluş, karikatüristler Aşkın Ayrancıoğlu, Mehmet Selçuk, Adnan Taç ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Erdem Zekeriya İskenderoğlu’nun yer aldığı yarışma jürisinde, yapılan eleme ve değerlendirmeler sonucu Önder Önerbay birinciliği elde etti. Yarışmada Mehmet Kahraman 2’inci, Yüksel Bayram da 3’üncü oldu. 

Trabzon'da Karikatür Yarışması sonuçlandı

Harun Yavruoğlu Özel Ödülü Musa Keklik’in olurken, Hikmet Aksoy özel ödülü Barış Uzun, Ziya Ramoğlu Özel Ödülü de Fahriye Çıtaklı’ya verildi. Demirkan Bakay, Efe Şahlanan, Simge Çorumlu, Sümeyra Toka ve Selin Daşdemir de teşvik ödülü ile ödüllendirildi.

Ayrıca jüri yaptığı değerlendirme sonucunda aramızdan ayrılan ve adlarına özel ödül konan Trabzonlu karikatür sanatçılarını da unutmadı. Kendilerine ait portre karikatürleri çizerek yarışma dışı gönderen karikatür sanatçısı Halit Kurtulmuş'a Jüri Özel Ödülü, Türk karikatür sanatına uzun yıllar emek veren ve yarışmaya destek olmak amacıyla katılan usta karikatürcü Raşit Yakalı'ya da Onur Ödülü verilmesini kararlaştırdı.

Yarışma ile ilgili bilgi veren Trabzon Mizah Sanatı Derneği Başkanı Adnan Taç, 2020 yılında dünya ve ülkemizin gündemine damgasını vuran birçok olay yaşandığına vurgu yaparak, özellikle COVID-19 salgını nedeniyle eğitim başta olmak üzere çalışma hayatının durduğunu ve birçok yasakların hayatımıza girdiğini söyledi. 

Trabzon'da Karikatür Yarışması sonuçlandı

Taç yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: 

“Salgında ülkemiz binlerce, dünya milyonlarca insanını kaybetti. Ardı ardına depremler, sel, taşkın, çığ felaketleri yaşandı. Orman yangınlarında milyonlarca hektar ormanlık alanlar kaybedildi, milyonlarca hayvan telef oldu. Sınır kapılarından ve denizden ulaşımlarda yüzlerce göçmen insan hayatını kaybetti. Kadın cinayetleri zirve noktasına ulaştı. Bulunduğumuz coğrafyada suikastlar, bombalamalar, savaşlar bitmek bilmedi. 2020 yılında dünyada ve ülkemizde yaşanan bu olayları çizginin güçlü ve etkili diliyle anlatarak tarihe not düşelim istedik. Bu yarışmayla birlikte bizi memnun eden gelişmelerde oldu. Birincisi uzun zamandır kesintiye uğrayan yarışmanın yeniden başlamış olmasıdır. İkincisi ise, şehrimizin ve ülkemizin karikatür sanatına önemli katkılar sağlayan ve bugün aramızda olmayan karikatür sanatçılarımız Ziya Ramoğlu, Hikmet Aksoy ve Harun Yavruoğlu adına özel ödül konması isteğimizin Büyükşehir Belediyemiz tarafından uygun görülmesiydi. Bu bizlerin vefa borcuydu onu da yerine getirmiş olduk.”

Trabzon'da Karikatür Yarışması sonuçlandı
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler