Trabzon'da karantinada olan temaslı öğrenciler için flaş açıklama: Tüm hastanelerde...

Trabzon'da temaslı oldukları için karantinada olan öğrenciler için flaş açıklama geldi.

Trabzon'da karantinada olan temaslı öğrenciler için flaş açıklama: Tüm hastanelerde...

Haber61 - Haber Servisi / Sağlık Bakanlığı'nca koronavirüs temaslısı olup semptom göstermeyen aşısız veya eksik aşılılar ile ilköğretim ve lise öğrencilerinin karantina süreleri kısaltılmıştı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada koronavirüs temaslısı kabul edilen ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin karantina sürecinde de semptom gösterip göstermedikleri takip edileceği, Semptom göstermeyenlerin karantinaları 5'inci günde yapılacak PCR testinin negatif çıkması durumunda sonlandırılacak ve bu öğrenciler okula devam edebileceği belirtilmişti.

Trabzon’da karantinada olan öğrenciler için İl Sağlık Müdürü Hakan Usta’dan açıklama geldi.

Usta yaptığı açıklamada öğrencilerin testlerini Trabzon’daki tüm hastanelerde yaptırabileceklerini belirtti.

Usta açıklamasında şu ifadeleri kullandı “Değerli halkımız, güncellenen rehbere göre temaslı olan ve 5. günündeki öğrencilerimizin testleri alınarak 6. gün okula gitmelerinin önü açıldı. Bu testleri tüm hastanelerimizde yaptırabilme imkanınız bulunmaktadır. Bilginize” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler