Trabzon'da kar alarmı: Kriz masası oluşturuldu!

Başkan Gümrükçüoğlu'ndan kar açıklaması

Trabzon'da kar alarmı: Kriz masası oluşturuldu!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, il genelinde bu gece beklenen yoğun kar yağışı dolayısıyla ekiplerin tamamının, oluşturulan kriz merkezinde hazır bulunacağını bildirdi.

Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Meteoroloji verilerine göre, bu gece saat 23.00'te başlaması beklenen kar yağışının yarın sabah saat 08.00'e kadar devam etmesinin öngörüldüğünü belirtti.

Belediye makine parkında kar mücadelesinde görev yapan iş makinelerinin tümünün gün içinde bakımlarının yapılarak ilgili görev yerlerine sevk edildiğini vurgulayan Gümrükçüoğlu, "Belediyemizde, beklenen kar dolayısıyla kriz merkezi oluşturuldu. İl genelinde beklenen yoğun kar dolayısıyla ekiplerimizin tamamı, oluşturulan kriz merkezinde hazır bulunacak. Ortahisar ilçesinde görev yapacak kürekli kar temizleme çalışanları dahil, tüm kar mücadelesi ekipleri bu merkezde olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin tüm hazırlıklarının tamamlandığını aktararak, şunları ifade etti:

"Yağışın sona ermesiyle birlikte kar mücadelesine başlamayı planlıyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız, özellikle yarın sabahtan itibaren özel araçlarını kullanmamaları, kullanmak durumunda olanların ise kar lastiği olmadan yola çıkmamasıdır. Mahsur kalma, hasta ve cenaze gibi olaylar her zaman birinci önceliğimizdir. Bu durumda 112 ekiplerine ulaşılması ile ekiplerimiz gerekli çalışmaları ivedilikle gerçekleştirecektir. Bu konuda doğru olmayan ihbarların yapılması bizlere zaman kaybettireceğinden bu hususa da çok dikkat edilmesini özellikle rica ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler