Trabzon'da Kanuni Bulvarı sıkıntısında yeni gelişme...

Başkan Gümrükçüoğlu, mağduriyet yaşayan vatandaşların durumu için konuştu.

Trabzon'da Kanuni Bulvarı sıkıntısında yeni gelişme...

Haber61 / Haber Servisi

Trabzon'da Kanuni Bulvarı yapımı sırasında bazı vatandaşların mağdur olduğu konuda Tabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu açıklama yaptı. Vatandaşların mağdur edilmeyeceğini belirten Gümrükçüoğlu "Çözüm bir şekilde bulunacak" dedi. 


Başkan Gümrükçüoğlu şunları söyledi: ""Kanuni Bulvarında 4 mahallemizi ilgilendiren bir 18 uygulaması yapıldı. Bir toplantı yaptık. Bu toplantıda birçok projeler konuşuldu. Kanuni Bulvarı da havaalanına ek pistte konuşuldu. Kanuni Bulvarı ile söylenen bir kuruş daha kamulaştırma imkanı yok. 18 uygulaması yapın. Bu yerde yapmanız şarttır dedi. Karayolları Genel Müdürlüğü bize protokolünü gönderdi ve imzaladık. Aslında mühendislik masraflarını da karayolları ödemeyi taahhüt etti. İl Tarım Kurulunda 18 uygulaması kararlaştırıldı. Bu kurula üye bir sürü kişi var. TEMA vakfının bile temsilcisi var. Israrlarımıza rağmen 384 hektar alan verildi. Bu alan çok küçük dedik. 384 Hektar üzerinde çalışmak zorunda kaldık. Sıkıntı şöyle oldu. Arazisi başka köye düşen oldu.  İnsanlar yakındılar. Bizim 18 uygulama talebimizi Tarım kurulundan gönderdiğimiz de uygulayacak olan iki bakanlık var. İçişleri ve Tarım Bakanlığı. Muhtemelen 1218 hektarın tamamı buna katılmasa da toplamda 800-900 hektar tanımlı olsa da o alan içinde aynı maksadı hasıl edebiliriz. Bununla ilgili çalışmayı yaptık. Sıkıntı bu şekilde çözülebilir. Bakanlardan yardımcım randevularını istedi. Onlara izah edecek ve çözüm bu şekilde bulunacak. Vatandaşın mağduriyeti olmayacak."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber