Trabzon'da Kanuni Bulvarı mağdurları Bakan Soylu'yla görüştü

Kanuni Bulvarı için yapılan kamulaştırmalardan mağdur olan 5 mahallenin sakinleri, topladıkları imzaları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sunarak yardım istedi.

Trabzon'da Kanuni Bulvarı mağdurları Bakan Soylu'yla görüştü

Haber61 / Haber Merkezi / Özel haber

Trabzon'da istimlak nedeniyle yapımı tartışmalı şekilde süren Kanuni Bulvarı'nın geçtiği 5 mahallenin sakinleri, mağdur oldukları iddiasıyla aylardır çalmadık kapı bırakmadı.



Kamulaştırmalarda haksızlığa uğradıklarını söyleyen ve mağdurlardan topladıkları bine yakın imzayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ulaştıran vatandaşlar, önceki gün AK Parti Ortahisar 2. Olağan kongresinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştü. Kongre başlamadan hemen önce Bakan Soylu ile kısa bir süre görüne vatandaşlar, İmar Kanunu'nun 18. maddesinin C bendi uyarınca arazilerinin kamulaştırıldığını ancak istimlak bedellerinde haksızlık olduğunu ifade ederek, Bakan Soylu'dan yardım istedi. Vatandaşları dinleyen Bakan Soylu ise, gelecek hafta muhtarlar toplantısı için Trabzon'a geldiğinde konuyla ilgileneceği sözünü vererek şikayetçi vatandaşları AK Parti İl Başkanı Haydar Revi'ye yönlendirdi.



BAKAN SOYLU HAFTAYA GELECEK

Bakan Soylu'nun duyarlılığından memnun olan C-18 mağdurlarından oluşan heyet, dün AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ile bir araya geldi. 3 bine yakın mahalle sakininin yıllardır mücadele ettiğini ancak seslerini duyuramadıklarını söyleyen vatandaşlar, Başkan Haydar Revi'den Bakan Soylu ile görüşebilmek için randevu ayarlanmasını istedi. Haydar Revi, C 18 mağdurlarına konunun takipçisi olacağını iletti. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber