Trabzon'da Kalkınma esnafı Cumhurbaşkanı'na seslendi! "Ezilmemize müsaade etmeyin"

Trabzon’da kalkınma mahallesi esnafı cezalara ve kapanma saatine tepkilerini dile getirdiler.

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde yer alan Kalkınma ve Konaklar mahallelerinde bazı esnaflar dükkanlarına peş peşe ceza kesilmesine tepki gösterdiler.

Esnafları temsilen konuşan Barış Öztürk, “Koronavirüs nedenle iş yerlerimizi kapalı tutmuş olan ve zorunlu kapanan en son açılan kafe restoran sektörünün temsilcisiyiz. Yaşamış olduğumuz zor günleri atlatmanın, asgari ücrete gelen zamları atlatmanın çabasını verirken son 2 ay süre zarfında Kalkınma ve Konaklar mahallelerinde kafe, restoran, kahvehane vb ticari kollarında faaliyet gösteren işletmelerimiz her gün kolluk kuvvetleri tarafından 00.00 ve 00.30 olarak belirlenen peş peşe tutulan tutanaklarla cezalar geliyor. İflasın eşeğine gelmiş durumdayız. Toplamda 20 bin TL’yi bulan ceza yazmak hangi vicdana yakışır. Bu şehrin popülasyonu en fazla yerde ticaret yapıyor olarak görülüyor sürekli denetimlere tabi tutuluyor ve sürekli ceza yiyoruz. Ülkenin hangi ilinde uygulanan bu katı kurallar uygulanıyor. Diğer illerde kapanış saati 02.00-03.00 arası olabilirken bizler neden bunu yapamıyoruz. Belediye encümen kararı ile çözebileceğimiz bu sorun 2 aydır devam ediyor. Çaldığımız tüm kapılardan olumsuz yanıt alıyoruz. Personel azaltmak zorunda kalıyoruz. Gelen bu cezalar artık eziliyoruz. Pandeminin, zamların ezemediği esnafı sizler ceza ile eziyor ve bitiriyorsunuz. Şehrimize gelecek olan cumhurbaşkanımıza ve İçişleri bakanımıza sesleniyoruz. Ayakta durmanın savaşını veriyorken ezilip kaybolmamıza müsaade etmeyin” dedi.

Trabzon'da Kalkınma esnafı Cumhurbaşkanı'na seslendi!

Trabzon'da Kalkınma esnafı Cumhurbaşkanı'na seslendi!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber