Trabzon'da kaldırımı olmayan cadde vatandaşın dilinde

Trabzon'un Ortahisar ilçesine bağlı Konaklar Mahallesi sakinleri, mahallelerindee başta yol olmak üzere pek çok sorundan şikayetçi.

Trabzon'da kaldırımı olmayan cadde vatandaşın dilinde

Haber61 / Haber Merkezi

Haber: Tuncay Lakot  / Kamera: Soner Doksanbir 

Trabzon'da öğrenci nüfusunun büyük kısmını barındıran Konaklar Mahallesi'nden muhtarından esnafına, öğrencisinden mahalle sakinine kadar herkes yapılmayan ve eksik yapılan çalışmalardan şikayetçi. Arap turizminin gözde şehirlerinden olan Trabzon'da turistlerin de konaklamayı tercih ettiği bölgelerden olan Konaklar Mahallesi sakinleri Haber61'e ulaşarak sorunlarının dile getirilmesini istedi.

Özellikle Konaklar Mahallesi'nde asfaltı olup kaldırımları olmayan ve 3 mahallenin ana güzergahı Şehit Asteğmen Orhan Sancar Caddesi görenleri şaşırtıyor. Konaklar Mahallesi Muhtarı Sinan Kalfa ve mahalle sakinleri Haber61'e mahallenin ortak sorunlarını ve şikayetlerini anlatarak yetkililere seslendi. 

Üniversite öğrencilerin büyük kısmı ile havalimanına yakınlığı nedeniyle Arap turistlerin konaklamayı tercih ettiği bölgelerden olan Konaklar Mahallesi Muhtarı Sinan Kalfa, Konaklar Mahallesinin ana arterlerinden Şehit Asteğmen Orhan Sancar Caddesi'ne 12 yıldır kaldırım, yaya geçidi, ağaçlandırma ve orta refüj yapılmasını beklediklerini anlattı. 
3 yıldır muhtarlık görevini sürdüren Sinan Kalfa, göreve geldiği günden bu yana defalarda dile getirdiği halde ne Karayolları ne de Trabzon Büyükşehir Belediye tarafından dikkate alınlamamanın rahatsızlığını yaşadığını söyledi. Mahalle esnafının kan ağladığını dile getiren muhtar Kalfa, "Öğrenciler bu rezilliği gördüğü zaman kalmak istemiyor. Öğrencileri buraya Konaklar köyü diyor." ifadesini kullandı. 

Yol bitmediği için mahallenin moloz yığınıyla dolu olmasından yakınan muhtar Kalfa, Trabzon'da bulunan Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü ve Trabzon Büyükşehir belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun konuya duyarsız kalmasından şikayetçi oldu. 

Kalfa ayrıca, Konaklar Mahallesi'nde devam eden doğalgaz çalışmalarınun ağır aksak ilerlediğini ve yapımından eksik kalınan yerlerin tamamlanmamasının vatandaşlarda rahatsızlık yarattığını belirterek çalışmalardan sorumlu Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri Seyit Türker ve Hasan Cemilbaş'ı göreve çağırdı. 

Kalfa son olarak mahallede yapılacak park alanlarında da ilerleme kaydedilmediği dile getirerek mahallenin yıllardır bekleyen problemlerinin çözümü için Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkililerine seslendi. 

'BELEDİYE ESNAFA, ÖĞRENCİLERE DEĞER VERMİYOR'

12 yıldır Şehit Asteğmen Orhan Sancar Caddesi'nde oturduğunu söyleyen bir vatandaş, asfalt yamalarının bile yapılmadığını ve özellikle  yağmur yağdığında 'derenin üzerinden atlayarak' geçtiklerini aktardı. Şikayetlerini Cumhurbaşkanlığı'na ilettiklerini anlatan mahalle sakini 'Burada işyeri açmak esnaf olmak istiyorum ama açmaya korkuyorum. Büyükşehir Belediyesi esnafa ve öğrencilere değer vermiyor' sözleriyle yakındı. 






 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber