Trabzon'da Kadınlar Pazarı esnafına 15 gün süre - Haber61'e açıklama

Trabzon'da kadınlar pazarında bulunan esnafa 15 gün süre verildi.

Trabzon'da Kadınlar Pazarı esnafına 15 gün süre - Haber61'e açıklama

Haber61 - Haber Servisi - Trabzon'da Tarihi Kadınlar Pazarı esnafına yerlerini boşaltmaları için 15 gün süre verildi. 

Trabzon'da Tabakhane kentsel dönüşümü içerisinde kalan ve yıkılması gündeme gelen tarihi Kadınlar Pazarı esnafına yerlerini boşaltmaları için yapılan tebligatla 15 gün süre verildiği öğrenildi.

Konu ile ilgili olarak Haber61'e açıklamalarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Çolak, Tarihi Kadınlar pazarının yıkılıp yeniden yapılması için ihaleyi yaptıklarını belirterek, "Yıkılıp yapılma ihalesini yaptık. Kadınlar halini yıkıp yeniden yapacağız. İhalesini 7-8 ay önce yaptık. Buradaki esnafın kiralama ihalelerini yaptık. Kimseyi mağdur etmeden yeni yerlerinde bir yıllık kiralarını peşin alarak oradaki ihaleyi gerçekleştirdik. Şuanda mevcut dükkan sahibi olanlar yeni projede de dükkan sahibi oluyorlar. Üstteki bayanlara yine yer yapıyoruz. Orada kiracı değil de işgalci olanları da çağırdık sözleşmeleri için konuşuyoruz. Orada küçük bir mağduriyet olacak. Orada dükkan sahibi insanlar burası yıkılıp yapılana kadar dükkanlarını terk etmiş olacaklar. Bu konuda dernekle görüştük. Onlara Rüştü’nün fırınının bitişiğinde bulunan otopark olarak kullanılan alanı kullanabilirsiniz dedik. Kadınlar halinin yan tarafından bulunan yıkılana binaların olduğu alanı da beton dökerek kadınlar halinde köylerden gelerek satış yapan kadınlara ayırdık. Bina yapılana kadar orada satışlarını yapsınlar mağdur olmasınlar dedik. Her şey yolunda gidiyor." dedi.

Çolak, Tarihi Kadınlar Pazarı'nın ihalesini 9 Milyon TL'ye yaptıklarını sözlerine ekleyerek normalde 2 yıllık bir yapım süresi olduğunu ancak 1 yıl içinde projeyi tamamlamak için gayret göstereceklerini söyledi.   

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber