Trabzon'da kaçak avcılara göz açtırmıyorlar

Trabzon'da son 1 yılda kaçak avcılara yaklaşık 15 bin TL para cezası kesildi.

Trabzon'da kaçak avcılara göz açtırmıyorlar

Trabzon'da son 1 yılda kaçak avcılara yaklaşık 15 bin TL para cezası kesildiği belirtildi.

 
Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 2016-2017 Av Dönemi 26 Şubat 2017 tarihi itibariyle ülke genelinde sona ererken, av ve yaban hayvanlarının üreme döneminin başladığı bu dönemden itibaren avın açılacağı Ağustos ayına kadar bütün avcılık faaliyetleri yasaklandı. Açıklamada "Bölgemizde tüm avcıların bu yasağa uymaları gerekmekte olup, özellikle yaban hayvanlarının üreme dönemine girdiği bu zamanda ava çıkanların, 50 TL - 75.000 TL arasında değişen para cezası ve hapis cezası ile karşı karşıya kalabilecekleri unutulmamalıdır. Av ve yaban hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme evrelerini içine alan bu süre zarfında tüm halkımızın da doğal ortamlara çıkarken daha hassas hareket etmesi ve av ve yaban hayvanlarının yavru ve yumurtalarının toplanmaması gerekmektedir" denildi.
 
Öte yandan av suçlarından 2016 yılında 13 avcıya 8 bin 758'i idari, 3 bin 100 TL'si tazminat olmak üzere toplam 11 bin 858 TL ceza kesildiği, 2017 yılının ilk 2 ayında da 3 avcıya 3 bin 69 TL para cezası kesildiği kaydedildi. Trabzon'da 2 bin 820 kayıtlı avcı bulunuyor.



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber