Trabzon'da kaç Suriyeli var? İşte rakamlar

Trabzon'da kaç Suriyeli yaşadığına dair rakamlar açıklandı.

Trabzon'da kaç Suriyeli var? İşte rakamlar

Suriye'de yaşanan savaş nedeniyle Türkiye'ye gelen Suriyeli vatandaşların dönüşü için gerekli hazırlıklar tamamlanırken, ülkemizde ise hangi ilde kaç Suriyeli vatandaşın yaşadığı gündeme getirildi. 

Dünyada yaşanan olaylara sessiz kalmayan ve savaşın sona ermesi için birçok adım atan Türkiye, Suriye'de yaşanan iç karışıklıklar ve savaş sonrası zor durumda kalarak ülkesini terk eden vatandaşlara kucak açtı.

Suriyeli vatandaşları güvenli bölgelere yerleştiren Türkiye, onların bazılarının yine güvenli şekilde ülkelerine dönmelerini sağladı.

Afganistan'da yaşanan olaylar ve Ukrayna-Rusya savaşı ile birlikte göç sorunu artmaya başlarken, ülkemizdeki Suriyeli vatandaşlar son zamanların tartışma konusu oldu.

Bazı kesimler Suriyelilerin dönüş vaktinin geldiğini söylerken, en net açıklama ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 milyon Suriyeli'nin evlerine dönüşü için planın hazır olduğunu söyledi.

Bu hazırlanan plan 8 aşamalı olacak ve ülkemizde yaşayan Suriyeliler geri dönecek. Ancak bu plan devreye girene kadar, ülkemizin hangi ilinde kaç Suriyeli vatandaşın olduğu merak edilmeye başlandı.

Bu illere dair detayları İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı resmi internet sitesinden yayınlandı.

Hangi ilde kaç Suriyeli var
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde ilk olarak yıllara göre ülkemize giriş yapan Suriyelilerin net sayısı yer aldı.

Buna göre 2012 yılında ülkemizde 14.234 Suriyeli varken bu rakam 28 Nisan 2022 yılı itibarıyla 3.762.686 oldu. Ayrıca en ciddi artışın 2013 yılından sonra yaşandığı görüldü. 

Trabzon'da kaç Suriyeli var?

Veriler incelendiğinde ise Trabzon’da kayıtlı Suriyeli sayısı 3 bin 658. Bu oran Trabzon nüfusunun yüzde 0.45’i yapıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler