Trabzon'da jandarmadan yayla uyarısı

Trabzon'da jandarma yaylada evi olanlara uyarı yaptı

Trabzon'da jandarmadan yayla uyarısı

Trabzon Valiliği İl Jandarma Komutanlığı’nın yaylalarda evi olan vatandaşların yayla evlerinde erzak ve malzeme bırakmamaları konusundaki uyarısını duyurdu.

Duyuruda şu ifadelere yer verildi;

1- Sorumluluk bölgemizin coğrafi özellikleri sebebiyle yaylalarda tarım ve hayvancılık faaliyetleri vatandaşlarımız tarafından yaygın bir şekilde yürütülmekte, bu nedenle bir çok yayla evi kullanılmaktadır. Kış aylarının başlaması ile birlikte bu yayla evlerinin kullanımına son verilerek bahar aylarına kadar kullanılmamakta, ancak bahar döneminde yeniden kullanılacak olması nedeniyle bu evlerde çeşitli yaşamsal erzak/malzeme bırakılmaktadır.

2- Çeşitli maksatlarda gerçekleştirilen hırsızlık olaylarının önüne geçilebilmesi için oba ve yaylalarda herhangi bir  malzeme bırakılmaması hususu kamuoyuna saygı ile duyurulur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber